Събота, 24 Фев 2024
    
Карнобат

Георги Димитров, кмет на община Карнобат: Населението е снабдено с дърва, има и резерв

  25.11.2023 12:18  
Георги Димитров, кмет на община Карнобат: Населението е снабдено с дърва, има и резерв

Дона МИТЕВА

Населението на община Карнобат, тези, които се отопляват с дърва, не се притесняват за топлото през зимата.

„Хората са снабдени с дърва от общинските гори, не само това, ами имаме и 1000 кубика резерв. Приключили сме с основните списъци и сега, ако има такива, които са пропуснати, доставят на тях“, коментира кметът Димитров.

Снабдяването на населението става от общинските гори, на преференциални цени, значително по-евтино. Вкарани са сериозни правила, изпитани в практиката, така че да няма ощетени и да няма злоупотреби.

„Не могат да записват за дърва заведения, хора, които едновременно казват настоящ и постоянен адрес. Застраховали сме се против презапасяване и против евентуална търговия с дървата, защото имахме такива опити. При положение че разликата до пазарната цена е 50 – 70 лева, е нормално да има тарикати, които искат да препродават по-скъпо“, обясни той.

Кубик дърва, който предоставя Общината, струва 72 лв. плюс 30 за транспорт, дървата от горското стопанство струват 84 лв. плюс 30 лв. за транспорт. На свободния пазар, където са нарязани и нацепени, струват 160 – 170 лева.

Кметът Димитров допълни още, че не само населението е запасено с дърва, а и всички детски градини и училища в общината, които са с отопление на дърва.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Поканата към Манол Тодоров – лично от кмета, чувствал се абсолютно подготвен в спорта и туризма
  23.11.2023 12:07      

Георги РУСИНОВ   Поканата към Манол Тодоров за заместник-кмет в новия ресор,