Петък, 23 Фев 2024
    
Любопитно

Авторитети в бизнеса и туризма от региона бяха отличени на престижните награди „Winter Brignt Awards“

  24.11.2023 13:07  
Авторитети в бизнеса и туризма от региона бяха отличени на престижните награди „Winter Brignt Awards“

Събитието има за цел да отличи най-успешните, най-иновативните и най-вдъхновяващите компании, марки и инициативи в страната. Главен организатор е Балканска Mедийна Aсоциация (БМА), с подкрепата на Министерство на туризма и народни представители. Церемонията се провежда в помощ на жени с репродуктивни проблеми - един толкова важен и наболял въпрос в България, където повече от 200 000 жени имат нужда от инвитро процедури.

В категория "Образование" собственикът на сайта Либерта.бг Стоян Тончев поднесе наградата на Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”. Сред най-авторитетните проява на Център „Алеф” е Международният литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. В десетте издания на конкурса досега са участвали 1700 автори на възраст между 15 и 19 години от 11 различни страни: България, Полша, Словакия, Румъния, Испания, Израел, Латвия, Австрия, Германия, Унгария и Украйна.

"Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена" не е само литературен или само исторически конкурс. Това е инициатива, която изгражда в младежите гражданска позиция и възпитава в подрастващите хуманизъм, съпричастност, човеколюбие и толерантност. Конкурсът е официално утвърден в националните културни и образователни събития на Министерството на образованието и науката и Министерството на културата" - обяви Стоян Тончев и покани на сцената председателя на Център "Алеф" Алберта Алкалай да получи статуетката.

"Добър вечер, уважаеми дами и господа! Благодаря изключително много за дадената ни висока оценка от Балканска медийна асоциация  и уважаемото жури!
За мен е чест да съм сред толкова много успели, красиви личности. Нашата мисия е подчинена на това - да прави младите хора личности. Не само да успяват в сфера, в която са си избрали да се развиват, но да изграждат дълбоките ценности в себе си - това да бъдат хора, да бъдат човеци. Нещо, което е във все по-голям дефицит в нашия свят.
Вярвам, че с подкрепата, която получавам толкова години от съмишленици, от приятели, от всички вас в тази зала, получавайки това високо отличие, имам надежда, че нашата мисия ще продължи и със съвместни усилия можем да направим света малко по справедлив и малко по-добър за бъдеще" - благодари председателят на Център "Алеф" Алберта Алкалай за високата чест и наградата.

Призьор в категория "Хотели", подкатегория "СПА хотел", е Saint George Hotel - Medical SPA. Хотел “Saint George“ се намира до морския бряг, в центъра на курортния град Поморие и същевременно в сърцето на древния Анхиало. От него се откриват красивите морски изгреви и спиращите дъха залези над Бургаския залив. Вратите му за гости са широко отворени целогодишно. Отличното менажиран е от собствениците – баща и син Тръпкови, чиято основна мисия е гостоприемството, комфортът и спокойствието на посетителите, обяви от сцената водещата на събитието - певицата Йоанна Драгнева. Наградата получи мениджъра на хотела Антон Тръпков.

"Добър вечер на всички! От целия екип на Hotel & SPA "Saint George" благодарим на организаторите на това събитие. Вярно е, че последните години бяха много трудни в сферата на туризма, но най-важното, което научихме е, че не трябва само да работим това, което обичаме, а повече да обичаме това, което работим. Благодаря още веднъж за наградата!" - каза от сцената Тръпков.

В категория "Медицина" наградата грабна най-модерната медицинска лаборатория в България - Медицинска лаборатория "ЛИНА". Изкуственият интелект, който управлява aпаратурата в клиничната апаратна на „ЛИНА”, се нарича  „Инфинити“. Благодарение на него пътят на пациентската проба вече е напълно автоматизиран. Лабораторията е база за специализация и обучение на студенти, което е още едно доказателство за широко признатия професионализъм на екипа ѝ, обяви водещата Йоанна Драгнева и покани на сцената собственикът на LIBERTA.BG Стоян Тончев да връчи наградата на представителите на "ЛИНА" - д-р Пламена Хараланова и д-р Таняна Николова. Призът получи д-р Хараланова.

"Преди да връча статуетката на д-р Хараланова, ще съобщя нещо, което е в унисон с благотворителната цел на събитието - в помощ на жените с репродуктивни проблеми, които имат нужда от инвитро процедури.  Медико-лабораторният комплекс на "ЛИНА" обединява и интегрира цялостни решения за инвитро диагностика, обхваща широка гама от комплексни технологии и платформени решения" - каза Стоян Тончев.

"Благодаря от целия екип на лаборатория "ЛИНА" за тази престижна награда. Това е голямо признание за значимостта на иновацията в нашата лаборатория, която е първата в страната, управлявана изцяло от изкуствен интелект. Изкуственият интелект ще навлиза все повече в нашия живот и медицината, а частност в лабораторната медицина той е етикет за най-високо качество и прецизност. Ние сме горди, че можем да предложим на пациентите на "ЛИНА" такава висококачествена услуга.
Радостни сме, че ни се даде възможност да подкрепим тази благородна благотворителна инициатива за жените с репродуктивни проблеми и го правим всеки ден, защото "ЛИНА" предлага всички тестове, включително и генетични, за всички, които са решили да създадат най-ценното на този свят - живот!" - благодари в емоционално слово за наградата д-р Татяна Хараланова, специалист "Клинична лаборатория" в "ЛИНА".

Winter Bright Awards се осъществава с медийната подкрепа на Българско национално радио (БНР), телевизиите България 24, Код Фешън и Евроком, вестниците Стандарт, Труд, Телеграф, Марица, агенция Cross, онлайн медиите Pik.bg, Eпицентър бг, Blitz.bg, Тrafficnews.bg, Woman.bg, Столица.бг, LIBERTA.BG, Днес България (dnesbulgaria.com), Uniconbg.com, Черноморски фар (faragency.bg), Gramofona.com, Аctualno.com, Bnews.bg, Дромомания.бг, Blife.bg, Investbuild.bg, Тemida.tv и най-голямото ФБ списание HiLife във Фейсбук.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Поканата към Манол Тодоров – лично от кмета, чувствал се абсолютно подготвен в спорта и туризма
  23.11.2023 12:07      

Георги РУСИНОВ   Поканата към Манол Тодоров за заместник-кмет в новия ресор,