Сряда, 21 Фев 2024
    
Бургас Спорт

Световният шампион Иван Иванов събра погледите на борците от Спортното (СНИМКИ)

  22.11.2023 15:49  
Световният шампион Иван Иванов събра погледите на борците от Спортното (СНИМКИ)

Тренировка. Младежите изпробваха изобретенията му – „Българската торба“, системата „Суплес“ и „Пътеката на славата“

 

Георги РУСИНОВ

 

Световноизвестният треньор и шампион по борба Иван Иванов пристигна в Бургас, за да проведе открита тренировка с възпитаниците на Спортното училище. От години той работи в САЩ и е изобретател на няколко уреда за тренировки, които се ползват в цял свят. Това са системата „Суплес“ и „Bulgarian Bag“.

Визитата му в Бургас премина при огромен интерес и пълна зала „Бойчо Брънзов“. Освен борците от училището и техните треньори, присъстваха и доста зрители. Иванов изправи младежите пред предизвикателството на „Пътеката на славата“ (Path of glory), която е друг от патентованите му методи. Треньорът е тук по покана на бургаския адвокат Драгомир Ошавков.

Пред журналисти Иванов коментира, че подходящата възраст за записване на борба в Щатите е съвсем различна от тази у нас. 4-5 годишни деца започват да тренират, а самият той стартирал чак на 12 години навремето.

„Не трябва да се чака толкова дълго, защото през това време вече ги взимат в другите спортове“, каза той.

С българската торба дори вече се провеждат световни първенства, а всеки уважаващ себе си фитнес има такива. По думите на изобретателя й, тя е елементарен уред, който предлага най-различни видове упражнения, които са полезни за спортистите. Има клекове, подскоци, изтласквания, въртене и още различни форми на тренировка с нея. Освен това е много по-удобна за зала, отколкото щангите и други уреди с тежести.

Иванов бе посрещнат в зала „Бойчо Брънзов“ от директора на Спортното училище Янчо Стойчев и заместник директорът Красимира Якимова. Световноизвестният треньор получи подарък от ръководството, а Стойчев се изказа ласкаво за него.

„На нашите ученици казваме, че освен да са успели спортисти, трябва да са и успели хора в живота. Иван Иванов е и двете. Благодарим му, че намери време да посети Бургас, тъй като обикаля страшно много в България и чужбина“, заяви директорът.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: България трябва да има протонен център за лечение на онкоболни
  20.11.2023 17:10      

За незабавно включване в Закона за държавния бюджет на проекта за изграждането на първия на Балка