Вторник, 20 Фев 2024
    
Несебър

В Община Несебър разчистват паднали от бурята дървета

  21.11.2023 12:55  
В Община Несебър разчистват паднали от бурята дървета

В община Несебър продължават дейностите по премахване на паднали в следствие на съботната буря дървета и храсти. С предимство се разчистват улици, тротоари, дворове на обществени сгради и образователни институции.

На територията на общината не са настъпили значителни щети върху общинското или частното имущество, но бедствието повдига въпроси относно рисковете, които растителността, локализирана в непосредствена близост до обекти от уличната, пътната, обществената и образователната инфраструктура, носи.

По този повод общината е възложила изготвянето на експертна оценка за състоянието на крайпътните дървета и храсти. Очаква се анализът да набележи и подходящи за вътреселищната среда растения, които да заменят някои видове като топола и др.

Община Несебър системно отстранява дървета, които представляват опасност за гражданите – директна или индиректна, поради своето разположение. Следвайки принципа на компенсаторното озеленяване за всяко премахнато дърво се засаждат две нови.

Поддръжката на селищната екосистема и засаждането на млади, жизнени растения е част от съвременната политика, според която градската среда трябва преди всичко да осигурява безопасност за жителите и да гарантира сигурност на гражданите - пешеходци и автомобилисти.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: България трябва да има протонен център за лечение на онкоболни
  20.11.2023 17:10      

За незабавно включване в Закона за държавния бюджет на проекта за изграждането на първия на Балка