Сряда, 21 Фев 2024
    
Бизнес Общество

На първо четене: Продажбата на ароматизирани нагреваеми тютюневи изделия се забранява

  22.11.2023 14:10  
На първо четене: Продажбата на ароматизирани нагреваеми тютюневи изделия се забранява

Още промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия

 

Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия. С тях се въвежда забрана за продажбата на нагреваеми тютюневи изделия с характерни вкусово-ароматни качества или съдържащи овкусители, в която и да е от съставните им части, като филтри, хартия, опаковки, капсули или други технически елементи, даващи възможност за промяна на техния мирис или вкус или на интензитета на техния дим.

Когато нагреваеми тютюневи изделия са от категорията на тютюневите изделия за пушене, на всяка потребителска и на всяка външна опаковка ще трябва да се поставят общо предупреждение, информационно съобщение и комбинирани здравни предупреждения. Когато нагреваемите тютюневи изделия са от категорията на бездимните тютюневи изделия, за тях ще се прилагат изискванията за етикетиране на бездимните тютюневи изделия.

При съмнения, че предлаганите електронни цигари или контейнери за многократно пълнене не са безопасни или не съответстват на изискванията на закона, икономическите оператори, които ги предлагат, ще следва да предприемат незабавни действия за тяхното изземване от пазара.

Източници: Нова ТВ/БГНЕС


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: България трябва да има протонен център за лечение на онкоболни
  20.11.2023 17:10      

За незабавно включване в Закона за държавния бюджет на проекта за изграждането на първия на Балка