Вторник, 20 Фев 2024
    
Общество

В Бургас: Областната управа ще иска прекратяване на договора със снегопочистващата фирма

  20.11.2023 08:15  
В Бургас: Областната управа ще иска прекратяване на договора със снегопочистващата фирма

Сигнали за лошо време, паднали дървета и аварии с електричеството в следствие на силния вятър на територията на област Бургас. Петметрови вълни отнесоха крайбрежната ивица, заляха заведения и потопиха лодки.

Областната управа ще изисква прекратяването на договора с настоящата фирма за почистване на общината, след като автомобили закъсаха по необработени пътни артерии в областта. За момента сигнали за пострадали и бедстващи хора няма.

„От близо 60 населени места, които вчера бяха без електричество, в момента са под 10. Нямаме сигнали за бедстващи хора и такива в нужда. Няма и непроходими пътни участъци”, заяви Пламен Янев, областен управител на Бургас.

Според него още на 2 ноември, когато е бил свикан областния щаб, Областно пътно управление и КАТ са докладвали, че има проблем с фирмата за снегопочистване – не е предоставила нужните данни за машини.

„По този начин се блокира проверката в цялата област, тъй като ние трябва да имаме списък, за да проверим за дублиращи. До ден днешен, въпреки моя заповед, това не е изпълнено”, каза Янев и добави, че в неделя сутрин фирмата не е била открита. Но по-късно управител на фирмата се е свързал с него и обяснил, че иска да изложи гледната точка на фирмата.

В позицията на фирмата се твърди, че през цялата нощ всички машини на фирмата са работили без да спират. „Поканил съм ги на среща с Областно пътно управление и МВР, за да уточним какво и как. Но е факт, че те не си изпълняват навреме задълженията. Точно поради такива причини гражданите са недоволни и казват, че зимата ни е изненадала”, посочи Янев.

Източник: Нова.тв


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: България трябва да има протонен център за лечение на онкоболни
  20.11.2023 17:10      

За незабавно включване в Закона за държавния бюджет на проекта за изграждането на първия на Балка