Четвъртък, 08 Фев 2024
    
Руен

С приемственост се смени властта в Община Руен (СНИМКИ)

  09.11.2023 16:43  
С приемственост се смени властта в Община Руен (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

С приемственост между стар и нов кмет се смени властта в Община Руен. Днес тържествено новият кмет Ахмед Мехмед положи клетва, заедно с новоизбрания Общински съвет и кметове на населени места. Церемонията води областният управител Пламен Янев.

Досегашният градоначалник Исмаил Осман, който влиза в Общински съвет – Руен обеща, че ще помага с дългогодишния си опит на приемственика си.

„За мен е изключителна чест да ви поздравя за избора на кмет, на общински съветници и на кметове на населени места. Да ви пожелая един ползотворен мандат, с по-малко проблеми, повече реализирани проекти, повече разрешени проблеми. Искам да благодаря за съвместната ни работа през последните 14 години. Ще помогна с каквото мога на новоизбрания кмет на Община Руен и на всички вас. Искам пред вас символично да дам ключовете за кабинета ми“, заяви Осман.

След като прие символичния жест Мехмед от своя страна благодари за завета, който Осман му оставя.

„Първо от тази трибуна искам да изкажа моите благодарности на жителите на Община Руен за огромната подкрепа, която ни дадоха на 29 октомври. Приемам я като голяма отговорност. Благодаря на досегашния кмет г-н Исмаил Осман за подкрепата. Изказвам поздравленията си към всички избраници. Обещавам пред всички жители на общината – няма да деля никой на партии и цветове. Ще работим заедно за всички денонощно. Много работа ни чака. Трябва да реализираме проекти от Плана за възстановяване и устойчивост, да се възползваме от европейските програми, защото в населените места има много проблеми, които трябва да се решават. Благодаря на ръководството на общината за направеното до тук. С взаимни сили трябва да надградим постигнатото“, каза новият кмет.

След като официално новата власт се закле, дойде време за избор на председател на Общински съвет – Руен. До избора на такъв по традиция заседанието води най-възрастния сред избраниците. Това бе Димо Ангелов. Бе избрана и петчленна комисия начело с досегашния председател на местния парламент Хасан Хасан, която съпроводи избора на нов. Кандидатурата пък бе една единствена и очаквана – тази на Исмаил Осман.

След тайно гласуване дългогодишният градоначалник официално бе избран за нов пръв сред равни. Преди да управлява общината 14 години, Осман пак беше председател. При избора му също се наблюдаваше приемственост, тъй като бе номиниран именно от досегашния председател – Хасан Хасан.

38 кметове на населени места положиха клетва днес. Община Руен е общината с най-много населени места в областта.

 

Очаквайте интервю на новоизбрания кмет Ахмед Мехмед и новия председател на Общински съвет – Руен Исмаил Осман.


Анкета

Мнения

Мнения Поморие
Иван Алексиев, кмет на Поморие – към опозицията в ОбС: Нека управляваме града заедно!
  08.11.2023 16:29      

Има ли опит за осуетяване на встъпването му в длъжност?