Сряда, 07 Фев 2024
    
Мнения Поморие

Иван Алексиев, кмет на Поморие – към опозицията в ОбС: Нека управляваме града заедно!

  08.11.2023 16:29  
Иван Алексиев, кмет на Поморие – към опозицията в ОбС: Нека управляваме града заедно!

Има ли опит за осуетяване на встъпването му в длъжност?

 

Моника ИЛИЕВА

 

Със силна емоционална реч беляза началото на новия си управленски мандат кметът на Поморие Иван Алексиев. Той призова опозицията към съвместно управление и консенсус във взимането на решенията в името на по-доброто бъдеще на община Поморие. „Персонално се обръщам към опонентите в ОбС – Поморие, за да не останат хората излъгани да сложат програмата си на масата. Нека да направим една обща програма и заедно да управляваме община Поморие. Давам им възможност да управляват. Община Поморие колкото е моя, толкова е и тяхна. Нека заедно да управляваме. От тук нататък аз ще съм воден единствено от тази цел – всички докладни, които внасям в Общинския съвет да постигат пълно единодушие. Защото без решение на ОбС кметът няма как да постигне поставените цели“, заяви намеренията си Иван Алексиев.

От думите му стана ясно, че най-важните проекти на опозицията в малкия парламент са били осуетяването на встъпването му в длъжност. „Вчера излезе определение на Бургаския административен съд, с което се казва, че остава без уважение жалбата да не встъпя в длъжност, поради липса на доказателства и мотиви. Съдебните битки, които се водят от опонентите, показват нивото им. Човек, който не може да губи, няма как да спечели!“, заяви току-що положилият клетва кмет на Поморие.

Кметът изтъкна, че в момента текат довършителни дейности по крайбрежната алея, започва проектът по обновяване и благоустрояване на Музея на солта. Алексиев припомни и че в момента тече проектът за рехабилитация на пътя Медово – Бата – Страцин и че всеки момент машините ще влязат да асфалтират първия участък от него. „До месец стартира благоустрояването на входа на Поморие откъм Ахелой. За да може нелицеприятната гледка да бъде скрита. Започва и благоустрояването на междублоковото пространство по цялата ул. „Морска“. Надявам се до Гергьовден – празникът на града, кв. „Св. Георги“ да посрещне гостите на града с нов облик. Предстои пълен ремонт на ОУ „Хр. Ботев“ в гр. Ахелой – стойността му е почти 2,5 млн. лв. До дни ще бъде пусната новата детска градина в с. Гълъбец и ще започне ремонт на основното училище в селото. Ще бъде ремонтирана и детската градина в с. Порой. Нова столова ще имат и най-малките поморийчета в СУ „Иван Вазов“, каза кметът на морския град.

В заключение той акцентира, че община Поморие се управлява от Общинския съвет, а кметът е функция от работата му – „Ако това проумеят опонентите ни, техните избиратели няма да бъдат излъгани. Ако играят контра, избирателите им ще останат само с обещанията им“.

Алексиев подчерта, че ще търси подкрепа в ОбС – Поморие от всички 21 съветници.

 

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Царево
Марин Киров: Приоритет номер 1 е възстановяването от бедствието за следващия туристически сезон
  07.11.2023 16:31      

Силвия ШАТЪРОВА   Няма да има резки промени в администрацията. Продължаваме