Четвъртък, 08 Фев 2024
    
Айтос

Новата местна власт в Айтос се закле тържествено (СНИМКИ)

  09.11.2023 12:16  
Новата местна власт в Айтос се закле тържествено (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Новата местна власт в Айтос се закле днес на тържествената първа сесия на Общински съвет. Избраният за четвърти мандат кмет Васил Едрев, кметовете на населени места и съветниците положиха своите клетви пред айтозлии и областният управител Пламен Янев, който им пожела ползотворна работа и акцентира отново върху необходимостта от обходен път на града.

„За мен е особена чест да получа за четвърти път подкрепата и доверието на гражданите на община Айтос. Приемам символа на кметската институция с увереност и отговорност. С увереност, защото разчитам на опита и на ясните цели в програмата за развитие на общината в следващите четири години. С отговорност, защото от управленските решения на кмета в огромна степен зависи посоката на развитие на общината. Аз поемам своята отговорност, а посоката е ясна – много работа. Работа, която трябва да започне от утре. По проекти, по капиталова програма, по Бюджет 2024-а, по подготовка на нови проекти и предложения за града и селата, за гражданите на общината. Затова се надявам, че вие уважаеми общински съветници и кметове, много бързо ще бъдете готови да влезете в динамиката, с която работи община Айтос. Разчитам на добро взаимодействие между новия Общински съвет и общинската администрация, защото от нас се очакват решения и действия реално променящи живота на хората. Всички благодарим за високото доверие, което ни беше гласувано. Днес отговаряме на това доверие с тържествена клетва да служим на гражданите. Нямаме право на грешни ходове, на личностни и партийни противопоставяния, на симпатии и антипатии, защото мисията ни е обща и силата ни е в това да отстояваме значимото за хората и техните интереси. Това ще се случи, ако загърбим популизма, личните и политическите амбиции. Днес слагаме началото на нов мандат в една финансово стабилно и работеща община, със стабилно изпълнени проекти, с професионално подготвена администрация и програма за развитие на всички сфери. Надявам се новоизбраните общински съветници и кметове да имат потенциала и желанието да поемат своите отговорности. Вярвам всеки осъзнава, че с приключването на изборите и обещанията, които сте дали, започва истинската работа. Моята цел е не само да запазя темповете на развитие на общината, а заедно да работим така, че всеки гражданин да усети силата на местната власт, че има грижа за всеки. На добър час на всички! Убеден съм, че мандат 2023-2027 ще е още по-успешен!“, заяви от трибуната кметът Васил Едрев след като получи огърлицата символ на властта в общината от областния управител.

След това 29-те новоизбрани общински съветници и кметовете на населени места получиха удостоверението си от председателя на ОИК-Айтос Силвия Желева.

По традиция до избора на председател, първото заседание на Общински съвет води най-възрастният общински съветник. Старейшината в този мандат е Ремзи Ахмед. Той назначи комисия от петима общински съветници, които съпроводиха избора на пръв сред равни. Оказа се, че номинацията е само една и тя бе за дългогодишния председател в местния парламент Красимир Енчев от ГЕРБ.

След това новоизбраният Общински съвет се зае с изготвянето на правилник, с който да работи в мандат 2023-2027.

 

Очаквайте интервю с кмета Васил Едрев!

 


Анкета

Мнения

Мнения Поморие
Иван Алексиев, кмет на Поморие – към опозицията в ОбС: Нека управляваме града заедно!
  08.11.2023 16:29      

Има ли опит за осуетяване на встъпването му в длъжност?