Вторник, 06 Фев 2024
    
ИЗБОРИ 2023 Мнения Созопол

Христо Бардуков категоричен – ще обжалва пред ВАС касирането на вота в Зидарово

  07.11.2023 14:06  
Христо Бардуков категоричен – ще обжалва пред ВАС касирането на вота в Зидарово

Георги РУСИНОВ

 

Христо Бардуков е категоричен, че ще обжалва решението на Бургаския административен съд, с което вота в село Зидарово се касира. Както "Черноморски фар" писа пръв, има седемдневен период, в който да се внесе жалба пред Върховния административен съд.

„На този етап село Зидарово остава без кмет. Въпреки, че бяха обсебили секционните комисии, в крайна сметка те пускат жалба, че има пуснати недействителни бюлетини в моя полза и действителни в негова обявени за недействителни. Волята на Вас, приятели живеещи в село Зидарово е категорична и тя е село Зидарово да бъде с нов кмет. В случая с моето лице. Знаете, че когато змията умира най-много хапе. Затова беше внесена тази жалба. Сега ще видим какво ще се произнесе ВАС и ако той потвърди решението на Бургаския административен съд, това значи, че село Зидарово ще има доста време да буксува, защото се отива на нови избори. Стойчо Петков е с изтекъл мандат, кмет официално избран няма. Но няма нищо притеснително в това. Сега ще се съберем, ще умуваме, ще видим какви мерки ще се предприемат. Много хора в село казват, че са готови да организират мирни протести, само че не знам срещу кого. Срещу простотията не можем да организираме протести“, заяви той във видеообръщение в социалните мрежи.

Бардуков добавя, че въпреки решението на БАС, той продължава да вярва до някаква степен в съдебната власт на България.

„Казах го преди, казвам го и сега, благодаря ви от сърце за подкрепата и затова, че заедно извикахме на висок глас, че искаме промяна. Тя вече е факт, въпрос на време е да бъде узаконена“, завършва той.


Анкета

Мнения

Мнения
Доц. д-р инж. Йордан Георгиев: Много съм „малък“, не на ръст и години, а на дела, за да се нарека будител
  06.11.2023 13:54      

Доц. д-р инж. Йордан Георгиев е роден на 10.12.1988 г. в  Бургас, където са роде