Петък, 08 Дек 2023
    
Поморие

Кметът Иван Алексиев и общинските съветници в Поморие положиха клетва

  08.11.2023 13:33  
Кметът Иван Алексиев и общинските съветници в Поморие положиха клетва

Адам Адамов бе презибран за председател на ОбС

В Общинския съвет на Поморие влязоха 8 съветници от ГЕРБ, 6 от ДПС, 5 от коалиция  ЗНС, 2 от БСП

 

Моника ИЛИЕВА

 

Новоизбраните общински съветници и кмет – Иван Алексиев – на община Поморие, и кметове на кметства, току-що положиха клетва в заседателната зала на Общински съвет-Поморие.

За председател на ОбС бе преизбран Адам Адамов, който в предходния мандат 2019-2023 г. също оглавяваше местния парламент. Той получи подкрепата на 14 от 21 общински съветници. Никодим Стоянов (общински съветник от БСП за България и оглавяващ общинската структура на социалистите в града) – другият номиниран за председател на ОбС -  получи 7 гласа.

Припомняме, че в следващите 4 години община Поморие ще се ръководи от четирипартиен общински съвет – 3 партии и една местна коалиция ще работят за бъдещето на общината. Най-голяма политическа сила отново е ГЕРБ – 8 съветници, следвана от ДПС – 6 , местната коалиция ЗНС – 5 и БСП за България – 2.

След полагане на клетвата кметът на Поморие Иван Алексиев благодари на своите съграждане за гласуваното за четвърти път доверие в управлението на града. „Всички ние проявихме гражданската си позиция и защитихме интересите на община Поморие. Благодаря за подкрепата! Благодаря на екипа ми, че не се поддадохме на агресията, нападките и лъжите, на които бяхме подложени през отминалите 30 дни. Благодаря ви, че успяхме да запазим добрия тон! С една позитивна кампания, отново спечелихме доверието на избирателите в нашия град Поморие“, заяви Иван Алексиев по време на церемониалната начална сесия.  

Каква подкрепа ще търси кметът и администрацията, за да си осигури мнозинството в Общинския съвет, очаквайте в „Черноморски фар“.