Вторник, 06 Фев 2024
    
ИЗБОРИ 2023 Царево

Пред целия град и по червен килим премина новата местна власт в Царево (СНИМКИ+ВИДЕО)

  07.11.2023 16:02  
Пред целия град и по червен килим премина новата местна власт в Царево (СНИМКИ+ВИДЕО)

Силвия ШАТЪРОВА

 

На открита церемония на централния площад и пред царевци се заклеха новият Общински съвет и новият кмет Марин Киров, предаде репортер на "Черноморски фар" на място от морската община. Те преминаха по червен килим на специална трогателна церемония като положиха подпис под клетвените си листи.

Символите на общината огърлица и ключ бяха предадени на новоизбрания кмет Марин Киров от досегашния Георги Лапчев.

„Кметската корона е тежък ангажимент, отговорност и призвание, което се дава от суверена. Кметът е пръв сред равни. Той има ангажимента да се грижи за общината и да не позволява зло да мине през нейните порти. Дръжте заключена вратата за злото и я отваряйте широко за благоденствието“, обърна се Лапчев към Киров.

Словото му бе посрещнато на крака от царевци, общинската администрация и новите общински съветници. Лапчев пожела още на Киров лек мандат и да пази местните хора.

Церемонията по встъпването в длъжност бе водена от най-възрастния съветник Кирил -Елевтеров и премина към избора на председател на Общински съвет.

Тричленна комисия трябва да проведе гласуването като мнозинството от ГЕРБ предложи досегашният председател Таня Янчева. Даниел Скулиев предложи за председател Ангел Цигуларов като човек с най-много преференции като обясни, че ще бъде обединител поради този факт. Самият Цигуларов си направи отвод. Емил Пейчев предложи Димитър Йовнов от ГЕРБ, който също си направи отвод. 

В крайна сметка с 11 гласа „за“ бе избрана Таня Янчева.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Царево
Марин Киров: Приоритет номер 1 е възстановяването от бедствието за следващия туристически сезон
  07.11.2023 16:31      

Силвия ШАТЪРОВА   Няма да има резки промени в администрацията. Продължаваме