Събота, 27 Яну 2024
    
Бургас Мнения

Стефан Цинцарски-второ поколение нефтохимик: „Гневен съм, защото вече година политиците ме плюят и изкарват контрабандист и данъчен измамник“

  27.10.2023 12:38  
Стефан Цинцарски-второ поколение нефтохимик: „Гневен съм, защото вече година политиците ме плюят и изкарват контрабандист и данъчен измамник“

Ето мотивите за участието си в протеста на Стефан Цинцарски, който ги сподели пред  работещите в рафинерията:

 

Днес ще протестирам!

Днес ще протестирам на кръговото за София. Ще протестирам там за първи път, след зимата на 1997г.

Ще протестирам заедно с колегите и приятелите, с които работя повече от 23 г. в бургаския нефтозавод.

Ще протестирам, защото се чувствам омерзен, окалян и гневен.

Омерзен от това, че вече почти година, хора със съмнителни морални ценности безнаказано публично плюят по мен, по работата ми и по хората, с които работя, изкарвайки ни контрабандисти, данъчни измамници и способници на войната.

Омерзен от това, че в българското Народно събрание вилнеят политически талибани, които “коват” закони, с претенции да бъдат данъчни, които рушат устоите на данъчната система и данъчното право в тази страна. Рушат базовата представа за законност.

Окалян от потоците лъжи, които се изливат от телевизионния екран върху предприятието, където работя и работата, която върша.

Гневен от това, че ми се налага през вечер, докато гледам какви ги плещят по новините, да обяснявам на 7 годишният си син, който много добре знае къде и какво работи татко му, че по телевизора говорят пълни глупости, че фирмата, в която работи баща му плаща всички свои данъци и, че баща му не е престъпник.

Не съм само аз и колегите ми.

Министър председателят, акад. Денков, също се чувства по този начин - омерзен. Ще ги съди.

Разбирам го. И аз се чувствам така. Така се чувстват бургаските нефтохимици. И ние искаме да ги съдим!

Г-н Министър председател, ако намерите за уместно, може да споделите с нас своите планове да защитите правата си в съд. И ние сме жертва на същото безобразие. Може да направим този иск колективен. Сега е модерно.

Повечето от нас също са химици, някои от които автори на научни публикации и носители на научни степени. Няма да изглеждате неуместно и няма да ви бъде неловко в такава компания. Ако решите...

Междувременно, докато очаквам Вашето решение, аз днес ще протестирам.

 

Ще протестирам, защото се казвам Стефан Цинцарски и ръководя данъчния екип на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас.

Стефан Цинцарски е второ поколение нефтохимик, син на легендарния директор на Нефтохим Бургас и бивш шеф на нефтохимиците- ветерани- Евтим Цинцарски.

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Димитър Николов в края на кампанията:„Усещам подкрепата на моите съграждани. Благодарен съм...“
  27.10.2023 17:17      

Винаги съм усещал подкрепата на моите съграждани. Усещам я и сега, на прага на следващите четири