Събота, 27 Яну 2024
    
Бургас Любопитно

Три световни титли за красота дойдоха в Бургас

  28.10.2023 17:28  
Три световни титли за красота дойдоха в Бургас

Престиж. На финала в Грузия бяха осем държави

Дона МИТЕВА

Три световни титли за мисис и мистър дойдоха в Бургас. Двете победителки Диана Велева и Нуртен Чаушева от „Мисис Черно Море 2023“ се завърнаха от Международния конкурс Mr & Mrs Universal Vip World, който се проведе миналата седмица в курорта Батуми, Грузия. Българските представителки бяха придружени от дизайнера Йордан Бъчваров, който спонтанно се включи в конкурса в надпреварата за „Мистър Юнивърсъл Свят 2023“.

Тримата се завърнаха, окичени със световни титли. Диана Велева е победител Mrs. Universal World 2023 Grand Prix във възрастова категория от 28 до 40. Нуртен Чаушева, България е победител – Lady Universe 2023 Grand Prix във възрастова категория от 40 до 50 години, в която категория е победител и Йордан Бъчваров – Mrs. Universal World 2023 Grand Prix.

На финала на конкурса бяха 8 държави – Грузия, Монголия, Казахстан, Русия, Украйна, Армения, България и Филипини.

В продължение на седмица нашите представители имаха множество събития в Батуми, сред които Вечер на нациите, на която презентираха български храни и сувенири; фотосесия с национални и официални тоалети; представяне на червения килим на Вечерта на модата; официални вечери и представяне на участниците в курорта; видео презентации с национални носии; сутрешни спортни прояви и екскурзии в красива и гостоприемна Грузия.

„За мен конкурсът беше истинско преживяване, защото освен като директор за България, имах възможността да усетя отново тръпката на сцената и вълнението да представиш себе си и страната си по най-добрия начин. Успехът на Диана и Нуртен е доказателство колко красиви, интелигентни и достойни жени са българките. Те бяха безупречни в поведение и стриктно спазване на правилата и регламента на конкурса“, коментира Йордан Бъчваров след завръщането си в Бургас.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Димитър Николов в края на кампанията:„Усещам подкрепата на моите съграждани. Благодарен съм...“
  27.10.2023 17:17      

Винаги съм усещал подкрепата на моите съграждани. Усещам я и сега, на прага на следващите четири