Сряда, 24 Яну 2024
    
Бургас

Картички от морето пристигат в Ловеч за Деня на Черно море

  25.10.2023 18:04  
Картички от морето пристигат в Ловеч за Деня на Черно море

По повод Международния ден на Черно море – 31 октомври, читалище „Изгрев 1909“ реализира седмото издание на проект „Морето и децата“, с който цели да провокира мисълта на децата за бъдещето на уникалната екосистема Черно море.

Децата на Бургас отново са посланици на идеята за по-чисто Черно море, с прекрасните си картички те казват важни неща, които много хора ще чуят.

В рамките на месец – през целия октомври, 58 ученици на СУ „Д. Чинтулов“, Бургас се включиха в ателиета за рисуване и уъркшоп за изработване на постери и картички за изложба. Изработените от тях творения са адресирани до 58 ученици от Ловеч. Малчуганите ще получат КАРТИЧКА ОТ МОРЕТО за Деня на Черно море.

Няколко дни по-рано – на 27 октомври, от 11.00 часа в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ще се проведе заключителната част на проявата с учениците от СУ „Д. Чинтулов“, техните ръководители и гости. Там ще бъде открита изложба „Морето и децата“. Паралелно от 27 до 31 октомври картичките от морето, адресирани за учениците от ОУ „В. Левски“ в Ловеч, ще са подредени в изложба в Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев“ в града. Библиотеката е партньор по проекта. След това красивите творения ще стигнат до получателите си.

Традиционно на 31 октомври с подреждане на артинсталация на Часовника и изложба в сградата на Община Бургас участниците в проекта ще отбележат Международния ден на Черно море.

Проектът се реализира с подкрепата на Община Бургас, Пристанище Бургас и „Победа“ АД и с медийната подкрепа на „Черноморски фар“.