Вторник, 23 Яну 2024
    
Бургас Крими

Килограм златни накити за 100 000 лева задържаха митничарите на Лесово

  24.10.2023 12:41  
Килограм златни накити за 100 000 лева задържаха митничарите на Лесово

Близо 1 кг контрабандни златни накити на стойност около 100 000 лева откриха  митническите служители на Митнически пункт Лесово в дрехите и в лични вещи на шофьор на товарен автомобил.

На 20.10.2023 г.,на МП Лесово пристига на входящо трасе в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Според представените документи той е превозвал групажна стока от Турция за Великобритания през България. Водачът е обявил, че няма друго за деклариране. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка.

В хода на контролните действия поведението на шофьора е събудило подозрения в митническите инспектори. Извършен е личен преглед на водача, при който в джобове в якето му са открити пакети с бижутерийни изделия от жълт метал. Идентични пакети с накити, опаковани в тъмно фолио, са открити и сред негови лични вещи в шофьорската кабина, включително в чаша за топли напитки. Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни изделия на стойност около 100 000 лева.

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол. По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на турския гражданин Т.К.