Сряда, 24 Яну 2024
    
Бургас Мнения

Димитър Николов с тревога за нефохимиците: За мен е важно да защитя работните места на моите съграждани

  25.10.2023 11:00  
Димитър Николов с тревога за нефохимиците:  За мен е важно да защитя работните места на моите съграждани

Днес става ясно в колко часа и къде ще протестират в петък бургаските нефтохимици. През последните дни темата „ЛУКОЙЛ“ не слиза от вниманието на националната ни политика. Данъци, горива, цени и дерогация са думите, които влязоха в публичното пространство, а бургаските нефтохмици се притесняват единствено и само за работните си места.

 

Ето какво написа с тревога Димитър Николов:

 

 

Бургаските нефтохимици ще протестират, в петък.

Знам, че не е в моите компетентности да се произнасям по теми, касаещи националната и международната политика.

Но за мен е важно да се защитят работните места на моите съграждани, които работят в рафинерията.

Разбира се, че “Лукойл” трябва да плаща дължимите данъци в хазната!

Разбира се, че трябва да спазва европейското законодателство за екологични норми, както и да отговаря пред закона при нарушения.

Разбира се, че на територията на Европейска България трябва да спазва международното законодателство.

Но освен всичко това се касае и за стотици бургаски граждани, които честно и отговорно изкарват прехраната си в рафинерията. И нямат вина за международното положение. И не трябва да се чувстват застрашени и в плен на партийни войни.

Тези наши бургаски съграждани имат правата на всички хора, които почтено изкарват възнагражденията си. И това не трябва да бъде подлагано на съмнение!

Заставам с името си зад правата на бургаските нефтохимици! Много от тях са продължили професията на бащите си, завършили са в нашия университет “Проф. д-р Асен Златаров”, където и до днес има специфични химични специалности, несъществуващи никъде другаде в България.

Поколения компетентни и честни бургаски нефтохимици са работили в рафинерията, включително и хора от моето семейство, с които се гордея. И са изучили децата си в същата професия. Те заслужават нашето уважение и подкрепа. От моя страна ги имат!

Призовавам всички партийни лидери в столицата да не забравят, че когато говорят за плановете си за рафинерията в Бургас, трябва преди всичко да се съобразяват със съдбите на стотици български, бургаски граждани, които изкарват прехраната си почтено и се гордеят с професията си!

Те не са сива анонимна маса, те са хора със смислени професии и семейства. И заслужават да бъдат защитени!