Неделя, 14 Яну 2024
    
Бургас

Не посягайте към лекарствата - доверете се на билките

  15.10.2023 14:44  
Не посягайте към лекарствата -  доверете се на билките

През есента са широко разпространени настинките, есенната хрема и кашлицата. Необходимо е да подсилим имунната си система. За целта използваме есенни билки.

 

Подходящи за сезона са:

 

Мащерка

Мащерката се приема при множество заболявания, но е най-приложима при простуда и последствията от нея. Залейте една супена лъжица изсушена мащерка с една чаша гореща вода и оставете за около час в затворен съд.  Прецедете отварата и приемайте по 1-2 лъжици 3 пъти дневно.

 

Къпина

Къпината притежава противовъзпалително действие. Има високо съдържание на витамини и облекчава проблеми с дихателната система. Отвара от къпина се приготвя от листата и цветовете на горския плод.

10 г от суровината се запарват с една чаша вода. Сместа престоява 2 часа, прецежда се и от нея се приема по една супена лъжица 4 пъти на ден.

 

Шипка

Шипката е наричана  „царицата на билките“, защото съдържа най- големия букет от полезни за организма вещества и витамини. Отварата от шипки е отличен начин да засилим имунната си система и да върнем кондицията на организма защитавайки се от есенните вируси.

 

Дренки

Според народните вярвания това е най-слънчевият плод, който вирее у нас.

Дренките са богати на калий, желязо и витамин C. Действието им при диария е незаменимо, но са полезни и при висока температура и проблеми с венците.


Анкета

Мнения

Мнения Приморско
Димитър Германов: Удовлетворен съм от това, което заедно с моя екип постигнахме през последните 12 години
  13.10.2023 14:52      

Настоящият кмет на Община Приморско д-р Димитър Германов отправи поздрав към колегите и служители