Понеделник, 18 Дек 2023
    
Руен

ДПС издигна областния лидер Ахмед Мехмед за кандидат кмет на Руен

  18.09.2023 16:03  
ДПС издигна областния лидер Ахмед Мехмед  за кандидат кмет на Руен

Силвия Шатърова

ДПС ще има нов кандидат -кмет за Руен и това е областният лидер Ахмед Мехмед Сюлейман. Новината потвърди самият той пред „Черноморски фар“.

„Може би моята визия за развитието на община Руен най-много допадна на централното ръководство и така успях да преборя останалите номинирани. Познавам добре проблемите не само на Руен, но и на всички населени места в общината. Имам авторитет сред хората“, каза Мехмед.

Седем бяха  номинациите за кандидат-кмет в община Руен, там движението винаги побеждава с над 80%. Явно след вчерашното решение мнозина се питат дали е дошло времето Исмаил Осман да бъде заменен с нов кмет.

Осман управлява общината от 2009 година, но през последните месеци срещу него се оформи опозиция.

Ахмед Мехмед Сюлейман бе номиниран по време на събранията на ДПС. Другата силна кандидатура бе на Фатме Рамадан- депутат, на кмета на Планиница Мехмед Хамид. От седемте кандидати никой не се е отказал в полза на настоящия кмет Исмаил Осман. Той все пак има обаче подкрепата на местния актив-кметове и общински лидери  по населени места.

В петък на 15 септември желязна комисия препитваше кандидатите за кметове, като в нея бяха почетният председател на движението Ахмед Доган, лидерът Мустафа Карадаъй, лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед и организационният секретар Ахмед Ахмедов.

Сега при тази ситуация не е ясно верните на Осман хора дали ще активизират електората и дали той безпроблемно  ще гласува за новия кандидат кмет на ДПС в общината.


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям
  16.09.2023 12:07      

Ден, след като забраната за внос на украинско зърно отпадна, зърнопроизводителите отказаха среща