Понеделник, 11 Дек 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Руен Сунгурларе

ДПС казва за кандидат-кметовете си на първия учебен ден

  11.09.2023 10:38  
ДПС казва за кандидат-кметовете си на първия учебен ден

Силвия Шатърова

ДПС ще обяви кандидат-кметовете си на 15 септември. Шест са номинациите за кандидат-кметове в община Руен, където движението винаги побеждава с над 80%. Дали е дошло времето Исмаил Осман да бъде заменен с нов кмет предстои да видим. „Няма нагласи, всеки има шанс“, заяви дипломатично областният лидер Ахмед Сюлейман.

Партията е категорична, че трябва да си върне Сунгурларе и там вътрешнопартийната битка е оспорвана, като има 6 кандидатури. Това са депутатът и бивш заместник-кмет – Хатидже Георгиева, на председателя на ОбС Ружди Хаджен, на кмета на Прилеп – Чани Стойчев, на общинския съветник от ДПС Живка Колева и на настоящия зам.-кмет Димитър Гавазов.

Интересно е, че за двете ключови общини – Айтос и Поморие, ДПС не е решило все още дали ще издигне свой кандидат, или ще подкрепи друг. Преговорите на централно ниво продължават и по-скоро биха подкрепили кандидатури, отколкото да издигнат свой, независимо че имат номинация за Айтос в лицето на младия перспективен лекар Рамадан Мустафа, който има клиника в града и работи в две болници в Бургас.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Марио Бакалов, пилот за Lufthansa: Аз съм българин и с гордост го показвам
  10.09.2023 17:50      

Марио Бакалов е български пилот, мотивационен лектор и инициатор на проекти.