Неделя, 03 Дек 2023
    
Общество

Денков: Нямам ментори и може би това е проблемът на президента

  03.09.2023 13:22  
Денков: Нямам ментори и може би това е проблемът на президента

Премиерът говори пред журналисти в Приморско

 

„Нямам ментори. И може би това е проблемът на президента – че и той не ми е ментор. Няма други ментори. Не искам повече да коментирам чужди думи”. Така премиерът Николай Денков коментира от Приморско думите на президента, че: „сближаване с кабинета ще има, когато той се еманципира от своите ментори”, предаде Нова ТВ. Запитан за възможността за сближаване между институциите премиерът се позова на заложените механизми в Конституцията и в законите. „Този, който излиза от рамките, е президентът”, каза той.

Относно намаляване на катастрофите по пътищата премиерът смята, че приетите нормативни промени дават резултат. „Ще ви представим статистики, за да видите как се е променил броя на хванатите шофьори след употреба на алкохол и на наркотици. Това убива нашите деца”, каза Денков. 

Премиерът е в Приморско, за да присъства на крос триатлона „Лъвско сърце”. Той обяви, че минималните стипендии на студентите се увеличават от 85 на 120 лева. Повишение от 180 на 200 лева има и за горния праг на стипендиите. Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития, допълни Денков.


Анкета

Мнения

Мнения
Премиерът очаква антикорупционното законодателство да бъде прието в следващите дни
  02.09.2023 19:47      

С приемането на антикорупционното законодателство ще изпълним една от най-важните задачи за тази