Понеделник, 27 Nov 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023 Карнобат Поморие

Кои са спряганите имена за кандидат-кметове на Коалиция „Левицата“ в Бургаска област

  28.08.2023 15:39  
Кои са спряганите имена за кандидат-кметове на Коалиция „Левицата“ в Бургаска област

Силвия Шатърова

Коалиция „Левицата“ ще подкрепи Георги Димитров за кмет на Карнобат, научи „Черноморски фар“. За Бургас най-вероятно името, което се спряга, е това на Живко Табаков, който обяви гражданска платформа БУРГ, но който е верен на Мая Манолова.

Ясно е, че тук основен представител на формацията е Антон Коджабашев, но дали той ще е кандидат, или наистина ще се спрат на Табаков, все още се обмисля.

За Поморие кандидат ще бъде Янчо Славов, който е тясно свързан с лявото, бе председател на Общински съвет и кандидат на БСП за кмет. Самият Славов е потвърдил участието си в този вот наесен.

От БСП в Поморие още мълчат кой ще е техният кандидат за кмет.  

Славов бе един от най-преданите членове на БСП. Поморийските социалисти застанаха плътно зад гърба му, като на общинската конференция го номинираха с огромно мнозинство за свой кандидат-кмет.

През 2015 година бе издигнат за кмет от Инициативен комитет и спечели близо 800 гласа. На предходните е издигнат от АБВ и тогава отново печели 883 гласа в общината.

 

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Д-р Васил Йовков, РК към  Българския зъболекарски съюз: Отварянето на център за дежурства в почивните дни би било сериозен ангажимент
  27.08.2023 13:39      

Дона МИТЕВА Осигуряването на спешна дентална помощ извън работно време е сложна организац