Сряда, 29 Nov 2023
    
Несебър Созопол

Два пожара горят в областта

  27.08.2023 15:23  
 Два  пожара горят в областта

Във връзка с високите температури, поривистия вятър и зачестилите напоследък пожари, от ОДМВР-Бургас извънредно са излъчени полицейски екипи, които обхождат рисковите райони / Банево, Изворище, Ветрен, Миролюбово, Брястовец, Рудник и Черно море, където през последния месец имаше доста пожари/. Същите са в тесен контакт със служители от РДПБЗН - Бургас, които са в готовност в случай на нужда да се включат в потушаване на евентуалните пожари.

Към момента актуални, по отношение извършвани противопожарни и гасителните действия, са две зони :  местност “Калината” край с. Кошарица,  Несебър, където горели сухи треви и храсти. Пожарът е локализиран и контролиран / не се очаква разрастването му/ и започналия вчера следобед около 16.04ч. пожар между селата Росен и Равна гора, общ. Созопол, който до момента е изпепелил 300 кв.м. кошара край с. Равна гора / животните са спасени/. Засегнати от низов пожар са 200 дка смесена гора и 4000 дка сухи треви.

На място са пет противопожарни автомобила и 14 огнеборци , които се опитват да ограничат огъня, обхванал смесената гора и сухите треви и растителност край Равна гора.


Анкета

Мнения

Мнения
Просветният министър: Намаляване на домашните няма да има
  28.08.2023 08:56      

Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви министърът на образованието Галин Цоков в