Събота, 11 Nov 2023
    
Поморие

В поморийска детска градина работят по проект за добиване на геотермална енергия

  12.08.2023 14:18  
В поморийска детска градина работят по проект за добиване на геотермална енергия

В Детска градина „Веселушко” – гр. Поморие активно се работи по реализацията на иновативния проект за добиване на геотермална енергия за отопление и охлаждане. В резултат от изпълнението на дейностите по проекта, сградата на градината ще бъде със значително повишена енергийната ефективност. Термопомпената инсталация е почти изградена и са направени 22 броя затворени /сухи, неводочерпещи/ геотермални сондажи. Чрез тях постоянната температура на земята ще бъде оползотворявана и ще се обезпечат нуждите от отопление, охлаждане и битово горещо водоснабдяване на сградата.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев посети детската градина, за да инспектира дейностите заедно с експерти от своя екип. Алексиев се срещна с директора на детската градина Стилиян Вражев и с изпълнителите, работещи по проекта. Бяха обсъдени финалните задачи, сред които бе и цялостното озеленяване на двора и обновяване на съоръженията за отдих и игра.

„Дейностите са сложни, проектът е иновативен, но се надявам, че екипите ще продължат да работят все така експедитивно, за да може най-късно на 1 октомври децата и учителите отново да се върнат в детска градина „Веселушко“ и да бъдат посрещнати в една още по-приветлива и уютна атмосфера.“, коментира кметът Иван Алексиев.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Старши комисар Калоян Калоянов с първи думи след напускането на МВР
  11.08.2023 13:44      

Прозира ли политически натиск зад смяната на шефа на Областната дирекция?