Петък, 10 Nov 2023
    
Бургас Мнения

Старши комисар Калоян Калоянов с първи думи след напускането на МВР

  11.08.2023 13:44  
Старши комисар Калоян Калоянов с първи думи след напускането на МВР

Прозира ли политически натиск зад смяната на шефа на Областната дирекция?


Георги РУСИНОВ

 

„Това е мое решение след проведен разговор с МВР“, заяви преди минути пред журналисти бившият вече шеф на Бургаската полиция -старши комисар Калоян Калоянов, който напуска поста и МВР.

Вчера ръководството на МВР помоли началниците на 15 ключови областни дирекции да напуснат. Разговорът с Калоянов е бил с политическото ръководство на Министерството.

„Само ще спомена, че в този разговор не бяха казани никакви думи по отношение на работата, успехи, неуспехи. За останалата част на разговора не искам да говоря“, каза Калоянов.

Той допълни, че не чувства лична обида, а обида по отношение на резултати.

„Отдавна полицейската работа не е индивидуална, а колективна работа и твърдения за слаби резултати в ОБластна дирекция на МВР е обидно за служителите. Няма да коментирам дали има политически аргументи в уволнението ми", заяви той.

Само намекна, че в този разговор с ръководството не се е говорило за резултати.

В този смисъл все повече се насажда мнението, че напускането е под влияние на политически натиск. По време на служебното правителство на Румен Радев с министър Бойко Рашков, Калоянов провеждаше операция срещу купен вот в областта. Тогава управляващите от ГЕРБ загубиха вота.

Смяната на шефове на дирекции идва точно срещу местните избори. Днес преди час Калоян Калоянов се е сбогувал с екипа и им е пожелал здраве, сили и търпение. Той категорично напуска системата, а кой ще поеме неговия пост - предстои да стане ясно.


Анкета

Мнения

Мнения
Институтът за пътна безопасност: Конфискацията след употреба на алкохол и дрога обслужва само адвокатските кантори
  10.08.2023 14:39      

Институтът за пътна безопасност разкритикуваха промените в Наказателния кодекс (НК) и Закона за д