Петък, 10 Nov 2023
    
Култура

Остава месец до крайния срок за участие в литературния конкурс на „БМФ Порт Бургас”

  11.08.2023 12:54  
 Остава месец до крайния срок за участие в литературния конкурс на „БМФ Порт Бургас”

Отава малко повече от месец до крайния срок за участие в литературния конкурс на  „БМФ Порт Бургас”. Над 50 творци от цялата страна вече са изпратили своите конкурси работи и са се включили в надпреварата. Тази година участниците в категория до 18 години пишат по темата „Дървото, което разказва приказки”, а в категория над 18 години – по темата „Морето само смелите обича“. И в двете възрастови групи няма строги жанрови ограничения. Участниците могат да напишат есе, разказ, фейлетон или стихотворение. Единствените ограничения, които организаторите поставят, са в обема – за проза до 3 страници, за поезия до 2 страници.

Творбите се приемат до 15 септември 2023 г. по електронната поща [email protected] или на хартиен носител на адрес: 8000 Бургас, пл. Баба Ганка № 4, ет. 4.  Те ще бъдат оценявани от компетентно жури, съставено от утвърденитe български писатели Елка Василева и Николай Фенерски, както и от Весела Джунджурова,  представител на „БМФ Порт Бургас” ЕАД.

Резултатите от класацията ще бъдат обявени през м. октомври 2023 г. Победителите ще бъдат наградени на специална церемония в Бургас. Класиралите се на първо, второ и трето място ще получат парични награди. Номинираните участници ще получат грамоти за участие и подарък – книга. Наградените творби ще бъдат публикувани в специализирани сайтове за литература, като http://bpoburgas.org – сайт на Бургаска писателска общност, печатното издание за  младежко литературно творчество „Музи в залива“ и информационния сайт http://www.nabrega.bg .

Регламентът на конкурса е публикуван на  страницата на „БМФ Порт Бургас” АД: https://navbul-portburgas.com/?p=4558.

Конкурсът е част от социалната програма на дружеството и се организира за втора поредна година. „БМФ Порт Бургас” е концесионер на пристанищните терминали „Бургас Изток 2” и „Бургас Запад” от 2012 г. и активно присъства в обществения живот на града.  С тази поредна инициатива има за цел да продължи литературната традиция в морския град, да открива и популяризира нови литературни дарования, да поощрява създаването на произведения, пропагандиращи характерните за съвременния човек морални ценности.


Анкета

Мнения

Мнения
Институтът за пътна безопасност: Конфискацията след употреба на алкохол и дрога обслужва само адвокатските кантори
  10.08.2023 14:39      

Институтът за пътна безопасност разкритикуваха промените в Наказателния кодекс (НК) и Закона за д