Събота, 30 Сеп 2023
    
Любопитно

Къде е най-скъпият плаж в Италия?

  28.06.2023 17:10  
Къде е най-скъпият плаж в Италия?

Най-скъпият плаж в Италия се намира в Саленто,област Пулия, и се назовава “Cinque vele ”, Пет платна. За ден на него би трябвало да похарчите малко над 1000 евро. Става въпрос за плажния клуб на крайбрежието на Песколузе, до град Лече, който предлага дълга плажна линия с бял пясък, транспарантно синьо море по сходство на това на Малдивските острови, и оазис от зелена растителност.

Заради удивителните си цветове този пай крайбрежие на Йонийско море сред Торе Вадо и Торе Пали е прочут като италианските Малдиви. През август изтягането на плажа в извънредния клуб е на галактически цени и коства 1010 евро. Срещу тази сума ви оферират газебо с малко салонче, в което влизат масички, 4 огромни и комфортни плажни кревати, хавлиени кърпи, аперитив с плодове и просеко.

На фона на този разкош наподобява даже „ пестелив ” престоят за ден в плажния клуб „ Туига ” във Форте дей Марми в Тоскана, обичан на съветските богаташи. Там арабска тента с две огромни и две естествени кревати плюс стол и масичка на плажа костват „ единствено ” 600 евро.

Според асоциацията на потребителите " Кодаконс " се следи повишаване до 10-15% на плажните услуги през тази година. Въпреки това резервациите в Пулия, където се намират едни от най-скъпите плажове, не престават да идват. Със сигурност туристическият сезон дава обещание регистрирането на нови върхове в визитите и в цените на плажовете, спрямо предходната година. 


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов, Карадайъ и Пеевски се обявиха за членство на Украйна в НАТО
  29.06.2023 18:39      

Лидерите на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН внесоха в Народното Събрание проект на декларация за подкрепа на