Неделя, 01 Oct 2023
    
Бургас

Бургаска гордост! Седмокласник от Математическата е с шестици от малките матури

  28.06.2023 16:59  
Бургаска гордост! Седмокласник от Математическата е с шестици от малките матури

ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ повежда класацията на училищата с най-висок успех

Дона МИТЕВА

Седмокласникът Георги Стоянов  Димитров от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ е абсолютен фаворит от външното оценяване тази година. Младежът има отличен от Олимпиадата по български език, което му дава право да не се яви на Национално външно оценяване, а резултатът – 100 точки да му се зачете. Същият е резултатът му и по  математика, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Със 100 точки по български е и Магдалена Иванова Стоилова от ОУ „Петко Рачев Славейков“. Това са двамата седмокласници  с отличен успех по български. 18 ученици са оценени със 100 точки по математика.

Класацията на училищата с най-добър успех от външното оценяване  по български език  от областта  повежда ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, следва ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“, на трето място е Първо частно основно училище, следва ОУ „Васил Априлов“. На пето място е ЧОУ ”Д-р Мария Монтесори”. При математиката отново повежда ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, на второ място е Първо частно училище, на трето ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“. Изненадата в тази класация е четвъртото място. То е за ОУ „Христо Ботев“, село Череша, община Руен. Петото място е за ОУ „Васил Априлов“.

В национален мащаб учениците от област Бургас са на осмо място в националната класация за среден успех по области.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Борисов, Карадайъ и Пеевски се обявиха за членство на Украйна в НАТО
  29.06.2023 18:39      

Лидерите на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН внесоха в Народното Събрание проект на декларация за подкрепа на