Петък, 18 Авг 2023
    
Руен

Празникът за 44 години Община Руен ще е мащабен

  19.05.2023 14:59  
Празникът за 44 години Община Руен ще е мащабен

Георги РУСИНОВ

 

Богата програма е подготвила Община Руен за тазгодишния празник. По традиция кулминацията е на 28 май, но събитията започват още на 21 май от 9:00 часа с общински турнир по футбол на малки врати на стадиона в населеното място.

На 27 май отново от 9:00 часа ще се проведе общински турнир по шахмат. В 12:00 часа ще се проведат полуфиналите и финалите на турнира по футбол. Вечерта за доброто настроение на жители и гости на Руен ще се погрижат Есил Дюран и Криско, които ще изнесат концерт.

Празничният 28 май ще започне с провеждане на мотокрос от 9:00 часа. Следват изпълнения на фолклорни състави, а в 13:00 часа кметът на общината Исмаил Осман и официалните гости ще отправят приветствия.

В 14:00 часа ще бъде даден старт на традиционните народни борби. Всички състезатели трябва да представят документ за самоличност. Поканени са участници от цялата страна, както и от Молдова, Турция, Северна Македония и други държави. Борбите са разделени в пет категории – деца, момчета, кадети, юноши и мъже, както и две категории за мъжете в мазните борби. Има и една категория момичета, една кадетки, и три жени. За първите трима във всяка категория са осигурени парични награди от Община Руен.

Администрацията в лицето на кмета Исмаил Осман кани жители и гости на Руен да посетят празника по повод 44 години от основаването на общината.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения