Сряда, 16 Авг 2023
    
Айтос

С родното училище се сбогуваха абитуриентите от СУ „Н. Вапцаров“ в Айтос

  17.05.2023 13:42  
С родното училище се сбогуваха абитуриентите от СУ „Н. Вапцаров“ в Айтос
  НП

16 май беше последният учебен ден на Вапцаровския Випуск 2023. Преди матурите и абитуриентския бал, цялата училищна общност на СУ "Никола Й. Вапцаров" - Айтос изпрати дванадесетокласниците си с вълнуващ училищен спектакъл. С родното училище се сбогуваха XIIа клас с класен ръководител Лиляна Тангарджиева, XIIб с класен ръководител Ана Стойчева и XIIв с класен ръководител Весела Захариева-Маринчева.

Празникът в навечерието на 24 май беше двоен. Към сплотената  Вапцаровска общност, с тържествена клетва пред училищното знаме, се присъединиха най-малките ученици. По традиция, в деня на клетвата, първолаците поднесоха цветя пред паметника на патрона Никола Йонков Вапцаров.

Поканата на училищното ръководство за празника уважиха кметът Васил Едрев, председателят на Общински съвет - Айтос Красимир Енчев, председателят на Обществения съвет на училището Христо Янев, председателя на Училищното настоятелство Росица Долапчиева, директори на образователни институции, родители, бивши ученици и учители.

Много тържествен беше ритуалът за предаване на училищните знамена на единадесетокласниците. Родителската общност сякаш беше най-развълнувана - много сърдечни бяха пожеланията към абитуриентите за успешен път и мечтана реализация. Прочувствено-шеговитото слово на Елиза Милякова от името на випуска беше кулминацията на събитието. Посланието на Елиза развълнува с много обич, уважение и тъга по родното училище, преподавателите и съучениците. Подаръкът на Випуск 2023 за училището беше албум с посланието "Вапцаровци завинаги в снимки".

Директорът Ирина Вътева не скри сълзите си от раздялата с младите хора, пожела им успехи на матурата, абитуриентския бал и в живота. Кметът Васил Едрев първо поздрави първолаците, които поемат щафетата на училищния живот, а на дванадесетокласниците пожела никога да не забравят Айтос, училището и преподавателите си.

Училищният хор "Усмивка" изпълни химна на училището, в концертната програма се включиха Вапцаровските таланти от Мажоретен състав "Морски сирени" и Акробалет "Тиара. Клуб "Млади фотографи" с ръководител Мария Филипова-Димова пък както винаги, запечата моментите, знакови за СУ "Никола Й.Вапцаров".


Анкета

Мнения

Бургас Мнения