Вторник, 15 Авг 2023
    
Несебър

И в Професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“ -Слънчев бряг броиха до 12

  16.05.2023 16:14  
И в Професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“ -Слънчев бряг броиха до 12

Изпратиха поредния випуск туристически кадри

 

Професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“ - Слънчев бряг  изпрати днес Випуск 2023.  В  двора на училището се събраха развълнувани учители и ученици, за да приветстват поредното поколение професионалисти, възпитаници на едно от първите  училища с туристически профил в България.

Гост на тържественото изпращане бе кметът на Несебър Николай Димитров, който пожела на завършващите да вярват в собствените си сили,  да бъдат щастливи и дръзновени,  да преследват мечтите си упорито и с увереност да следват своя път.

В словото си към абитуриентите  директорът на ПГТ „Иван Вазов“ Славчо Станелов подчерта: „Уважавайте и помнете мъдрите съвети на своите учители, за да поемете по верния път, пътя на честта и достойнството. Вярвайте в собствените си сили и  заложби и помнете, че знанието и усвоените умения раждат победители“.

Класните ръководители на дванадесетокласниците -  Христина Андреева и  Мануел Щерев също отправиха тържествени обръщения към присъстващите. Думи на признателност към учителите и думи, изпълнени с надежда за бъдещето отправиха и зрелостници.

Ученици от Випуск 2023 връчиха благодарствен адрес на кмета на Община Несебър Николай Димитров за изключително съдействие и постоянна подкрепа, оказани през години на гимназията по туризъм, за обновяване на материално-техническата база, благодарение на които са и постигнатите успехи в регионални и национални състезания в сферата на туризма.

Празникът  на   абитуриенти   бе повод за равносметка и гордост от постигнатото. Бяха наградени заслужили учители и изявили се ученици в различни области на училищния и извънучилищен живот, взели участие в състезания и конкурси.

Празничното изпращане на Випуск 2023 на професионалната гимназия по туризъм завърши с кръшно българско хоро и снимка за спомен.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения