Сряда, 12 Юли 2023
    
Спорт

Бургаска футболна легенда получи признание посмъртно - стадион ще носи името му

  12.04.2023 11:01  
Бургаска футболна легенда получи признание посмъртно - стадион ще носи името му

Георги РУСИНОВ

 

Стадионът в бургаския квартал „Долно Езерово“ вече ще е с ново име. Сегашното „Червено знаме“ отива в историята и се заменя от „Иван Притъргов“ - легендата на „Черноморец“. Това реши Общински съвет – Бургас на вчерашната си сесия.

Докладната записка бе входирана от Веселин Пренеров, Георги Дракалиев и Петър Статев по предложение на общинските съветници Иван Иванов и Красимир Тодоров.

На 29.03.2023 г. от 13:30 часа, съгласно разпоредбата на чл. 13, ал. 1  от Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти на територията на Община Бургас (Наредбата), се проведе съвместно заседание на Постоянната комисия по култура и читалищна дейност, Постоянната комисия по устройство на територията и Постоянната комисия по общинска собственост, общински предприятия и дружества. На заседанието бе разгледано предложението за преименуване.

По време на сесията членът на Спортната комисия Станимир Апостолов припомни, че Притъргов е една от бургаските легенди във футбола – голмайстор на „А“ група и че заслужено стадионът в „Долно Езерово“ ще носи името му.

Легендарният нападател ни напусна през януари 2017-а.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения