Вторник, 11 Юли 2023
    
Бургас Любопитно

Ретро кино за приятели завъртя отново машината

  11.04.2023 13:11  
Ретро кино за приятели завъртя отново машината

Дона МИТЕВА

Рубриката „Ретро кино в Библиотеката“ се завърна с френския филм от 1981 г. „Професионалистът“, който бе прожектиран снощи в  Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на Регионална библиотека "П.К. Яворов" - Бургас, след близо година прекъсване.

В главната роля е Жан-Пол Белмондо, който щеше да навърши 90 години на 9 април 2023 г.

„Новата кино машина е с по-добър звук и картина. Струваше си обаче усилията да се поправи и старата. Така сега има две кино машини, с които мога да радвам бургаските почитатели на ретро киното, които в повечето случаи са и мои приятели и са също запалени по различните видове прожекционни апарати“, коментира операторът Николай  Василев. Той вярва, че преживяването си заслужава. Това го доказаха и коментарите на зрителите, присъствали на прожекцията.

С ретро киното посетителите се връщат в отминалото време на детството и младостта си, а за други изживяването е ново, защото за първи път гледат филм, който се прожектира от киномашина, на лента. Излъчването на ретро кино, ще продължи с други филми, а входът винаги е свободен.

Николай Василев сподели, че има осем черно бели филмови ленти сред които „Елвис“, „Двубой“, „Харлемските баскетболисти“. Следващата прожекция вероятно ще бъде на 12 май.

 


Анкета

Мнения

Крими Мнения
Пламен Карашев за пожара: Не мога да си представя колко зъл трябва да си, за да се радваш
  08.04.2023 14:51      

Пламен Карашев, до чийто автосервиз вилня пожара вчера излезе днес с емоционално обръщение за слу