Четвъртък, 29 Юни 2023
    
Бургас Спорт

Образователен форум дава старт на честванията за 50-годишния юбилей на Спортното училище в Бургас

  30.03.2023 14:48  
Образователен форум дава старт на честванията за 50-годишния юбилей на Спортното училище в Бургас

В навечерието на своя 50-годишен юбилей учениците от СУ „Юрий Гагарин“ - Бургас организират образователна конференция на тема „УЧИЛИЩЕ И СПОРТ – ЦЕЛ БЕЗ ПЛАН ОСТАВА САМО ЖЕЛАНИЕ“. Събитието ще се проведе на 5 април /сряда/ от 10 часа в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино”.

Целта на конференцията е учениците от Спортното училище да се представят в една по-различна светлина, като демонстрират своите знания. Всички сме свикнали да ги виждаме по стадионите, залите и басейните. Знаем за големите им успехи в областта на спорта, знаем за огромните усилия и труд, който полагат да достигнат заветната цел. Изключително мотивирани в спорта, готови винаги да надскочат себе си, те постигат високи резултати, но и инвестират в образованието си. Едни от най – добрите спортисти са отлични ученици. Те съчетават умело амбиция, мотивация, воля, дисциплинираност и желание да се развиват и вървят напред.

В конференцията младите надежди ще представят свои есета и разкази. В проявата ще вземат участие 24 ученици. Освен домакините и инициаторите от СУ „Юрий Гагарин”, във форума ще се включат възпитаници от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Професионална гимназия за романски езици „Георги С. Раковски“, Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“.

Темите, по които работят, са:

„Трудностите, които срещаме днес определят това, кои ще бъдем ние утре.“ Леонардо Да Винчи.

„Ако искаш нещо, което никога не си имал, трябва да направиш нещо, което никога досега не си правил.“ Томас Джеферсън.

Критериите, по които ще се оценяват разработките, са: заявената лична позиция, самостоятелност, отговорност, убедителност, оригиналност и творческо мислене при представяне на темата.

50-годишният юбилей на Спортното училище ще бъде отбелязан с атрактивен спектакъл в Културен дом НХК на 27 април.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Докога?! Какво чакате, че не пуснете учениците в онлайн обучение
  29.03.2023 13:14      

Докога Бургас и останалите градове ще бъдат в плен на компютърни клавиатурни хулигани, а държават