Петък, 30 Юни 2023
    
Бургас Спорт

Министър Шишков: До 15-20 дни „Арена Бургас“ получава Акт 16

  31.03.2023 12:49  
Министър Шишков: До 15-20 дни „Арена Бургас“ получава Акт 16

Георги РУСИНОВ

 

До 15-20 дни „Арена Бургас“ ще получи Акт 16. Това увери министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков. След като по-рано през деня той направи инспекция на Северния обход на Бургас, за който увери, че ще бъде отворен за Великден и вече има Акт 15, министърът посети и зала „Арена Бургас“. По думите му вече всичко е на финалната права, тъй като работна група на ДНСК започва да въвежда в експлоатация залата за получаването на Акт 16.

„Правеха се довършителни работи. Монтираше се пистата за лека атлетика. Залата е направена така, че да може различни спортове да се практикуват в нея. Т.е. когато има нужда за лека атлетика ще се слага пистата за нея. Видяхте различните настилки, които ще бъдат поставяни, когато има различни състезания. Тази зала мога да кажа, че е изключително важна. Имайте предвид, че това е първата зала, която от много години насам се е построила, и в която ще може да се провеждат състезания по лека атлетика. Това е изключително важно. Това е една много добра придобивка не само за Бургас, но и за цялата държава“, посочи министър Шишков и продължи:

„Надявам се, че ще могат да бъдат проверени всички документи, които са изготвени от строителния надзор и строителя. Надявам се в оперативен порядък да няма проблеми и да може съвсем скоро държавата и общината да могат да ползват залата. Това, което видяхме днес е много по-различно от всичко, което видяхме преди няколко месеца“.

Преди Нова години министър Шишков посочи като краен срок завършването на залата през март, но обясни, че в крайна сметка това е строителен процес и по-добрият вариант било да се забави един месец, отколкото да се извърши некачествено.

„На предходната среща, когато бяхме с министър Шишков тук, аз не бях много обнадежден, но само преди седмица в присъствието на министър Лечева бе връчен Акт 15 на залата и нейното огромно желание е тази зала да започне да функционира възможно най-бързо. Така ще може спортните федерации да я ползват, а гражданите и гостите на Бургас да се радват на техните успехи. Когато държавните институции, съвместно с всички участници в процеса работят заедно, резултатите са на лице. Затова мисля, че днес е един изключително важен ден. Търговското ни дружество „Академика“ всекидневно работеше заедно с РДНСК и Община Бургас под надзора на МРРБ“, заяви заместник-министърът на спорта Петър Георгиев.

На инспекцията в залата присъстваха кметът и заместник-кметът на Община Бургас Димитър Николов и инж. Чанка Коралска, както и представители на строителната фирма, строителния надзор и ДНСК.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз: Държавата трябва да помогне
  30.03.2023 11:26      

ФАКТ: Производителите изпитват големите затруднения