Четвъртък, 29 Юни 2023
    
ИЗБОРИ 2023

Кандидатите за народни представители от БСП в Извор: Необходима е целева държавна политика за здравеопазването

  30.03.2023 14:55  
Кандидатите за народни представители от БСП в Извор: Необходима е целева държавна политика за здравеопазването

Среща с жители на бургаското село „Извор“ проведоха кандидати за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“ за 2- ри МИР – Бургас Станимир Баев и Чанко Мирчев. Те бяха придружени от общинския лидер на социалистите в Бургас Живко Господинов. Обсъдени бяха акценти от предизборната платформа на БСП и бяха разисквани редица национални и регионални проблеми. Присъстващите на срещата коментираха какви са възможностите за тяхното разрешаване. Хората изразиха своите очаквания за създаване на стабилно правителство след изборите и споделиха страховете си, свързани с непрестанното увеличаване на цените на стоките от първа необходимост. Те задаваха много въпроси на кандидатите за депутати и с голям интерес изслушаха отговорите им.

Като много чувствителен беше откроен въпроса за здравеопазването, като бе посочено, че в страната цели общини нямат болница, а гражданите са лишени от болнична помощ. Като други големи проблеми бяха посочени демографската криза и обезлюдяването на населените места. Подчертана бе необходимостта от целева държавна политика както за здравеопазването, така и за справянето с демографския срив, политика, много внимателно прицелена и таргетирана към реалните нужди и дефицити, така че да бъде максимално ефективна и да гарантира устойчиво развитие.

По време на срещата отново бе повдигнат въпроса за навлизането на джендър идеологията в училищата и бе декларирано, че БСП ще продължи с усилията си за опазване на децата, реалната грижа за тяхната сигурност и за съхраняването на морала и традиционните ценности в българското семейство. Беше припомнено и какви социални придобивки БСП издейства, след като беше поела ангажимент за това. Темата за войната в Украйна също бе сред основните в дискусията, като представителите на Българската социалистическа партия заявиха твърдата си позиция за постигане на мир по дипломатичен път и стремежа си здравето и живота на българските граждани да бъдат гарантирани.

Присъстващите жители на населеното място заявиха своята подкрепа за кандидатите на "БСП за България" и им пожелаха успех в изборния ден.

Станимир Баев, Чанко Мирчев и Живко Господинов призоваха хората да бъдат активни на 2- ри април и да подкрепят коалицията като гласуват с номер 1 в бюлетината.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз: Държавата трябва да помогне
  30.03.2023 11:26      

ФАКТ: Производителите изпитват големите затруднения