Понеделник, 26 Юни 2023
    
Бургас Общество

Финалистите от втория ученически конкурс за стихотворение „Моят град Бургас“ са ясни

  27.03.2023 18:12  
Финалистите от втория ученически конкурс за стихотворение „Моят град Бургас“ са ясни

Приключи вторият ученически конкурс за стихотворение „Моят град Бургас“. Конкурсът се организира за втора поредна година от Община Бургас и Център за подкрепа на личностно развитие с медиен партньор вестник „Черноморски фар“, и е част от дейностите за изпълнение на общинската програма по краезнание. Целта на конкурса е стимулиране на творческите изяви на учениците и предоставяне на възможност за участието в създаването на две нови детски песни за Бургас.

В конкурса се включиха ученици от V,VI и VII клас със стихотворение на тема „Моят град Бургас“. Тази година интереса към конкурса беше много голям и в него се включиха ученици -представители на 16 училища от община Бургас с 93 авторски стихотворения. Най – много творби бяха изпратени от ученици от V клас.

Постъпилите творби се оцениха от петчленно жури в състав: председател – доц. д-р Захарий Дечев – автор на общинска програма по краезнание „Моят град Бургас“, членове: Василена Чернаева – композитор, Владимир Спасов – учител по музика, Милена Добрева – музикант и ръководител на музикални формации и Виктория Димова – учител по български език и литература.

Наградите за първо място са 2 по 100 лв. /във вид на ваучери за магазин „Технополис“/ и композиране на музика към текстовете на двете стихотворения. За второ място има парична награда от 70 лв. /във вид на ваучери за магазин „Технополис“/, а за трето място – 50 лв. /във вид на ваучери за магазин „Технополис“/.

Поощрителни награди също са предвидени в размер на 6 награди  /ваучери от книжарница „Хеликон“/

Награждаването на отличените автори в конкурса ще бъде на 10 май 2023 г. от 16,30 часа на открита сцена "Охлюва".

При дъждовен ден церемонията ще се проведе в КЦ „Морско казино“, зала „Георги Баев“.

Всички ученици, участвали в конкурса, ще получат грамоти.

На церемонията по награждаване ще бъдат връчени и грамоти на директорите на училищата, чиито ученици са участвали в конкурса за стихотворение.

 


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Георги Чипилски, директор на Летище Бургас: Очакванията за сезона са  покриване 67% от полетите през 2019
  26.03.2023 11:46      

Дона МИТЕВА Прогнозите за този летен сезон на изпълнителният директор Георги Чпилски на б