Неделя, 25 Юни 2023
    
Бизнес Мнения

Георги Чипилски, директор на Летище Бургас: Очакванията за сезона са покриване 67% от полетите през 2019

  26.03.2023 11:46  
Георги Чипилски, директор на Летище Бургас: Очакванията за сезона са  покриване 67% от полетите през 2019

Дона МИТЕВА

Прогнозите за този летен сезон на изпълнителният директор Георги Чпилски на бургаското летище са повече от обнадеждаващи. Той, заедно с част от летищната администрация посрещна първите неорганизирани туристи, които кацнаха днес от Полша.

„Сезонът започва с две седмици по-рано от предната година. Стартираме с полети от и до Полша, до Словакия. Утре добавяме Австрия, вдругиден и  Литва – така че наистина лятото тръгва добре. Очакванията са за повече полети тази година, сравнено с предходната. Възстановяването върви – все още бавно, но догонваме лека-полека нивата от  преди 2019 година. Смятаме, че това лято ще бъдем на около 67% от нивата на 2019 година”, коментира Чипилски.

Чартърните организирани полети започват май. Пропорцията на чартърни и редовни полети се измени през последните години. Те са на половина. Това има пряка връзка с увеличението на полетите от страна на нискотарифните компании. Както и това че някои от авиокомпаниите преобразуваха своите чартърни полети в редовни. „На 5 май започват чартърните полети. На 12 май стартираме с Израел. Тръгват също полетите от Гданск, традиционно Германия, Великобритания”,  допълни Чипилски.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
 Бойко Борисов в Бургас:„Знаем как да изтеглим държавата и да я направим водеща на Балканите“
  25.03.2023 15:40      

  Силвия Шатърова „Не Ви агитирам да гласувате за нас, ако искате да о