Понеделник, 26 Юни 2023
    
Спорт

Бургаска гордост във ветроходството

  27.03.2023 14:41  
Бургаска гордост във ветроходството

Отборът на Яхт Клуб "Порт Бургас" ще развее българското знаме на финалите на "Шампионската лига по ветроходство" SAILING Champions League в Травемюнде, Германия в края на юли!

Благодарение на отличното си представяне в кръговете на "Шампионската лига" в България, организирана от български клубове по ветроходство и BORA Sailing, отборът, съставен изцяло от членове на друг наш състезателен тийм -  Chocolate Racing Team получи право на участие в квалификационната фаза на турнира. Първата за 2023 година се проведе през изминалите няколко дни във Виламура, Португалия.

Иво Тодоров, Любен Тодоров, Любен Текенеджиев и Борис Минков(от ляво на дясно), се състезаваха за пръв път на яхта тип J70 в изключително конкурентната среда на световния състезателен ветроходен елит. След очаквания колеблив старт, поради непознатата яхта, момчетата бързо наваксаха. През последния ден успешно се изкачиха до 7-ма позиция, изпреварвайки отбори представители на Швейцария, Дания, Великобритания, Норвегия и Германия! Така те се класират директно за финалите в Травемюнде, Германия 22-25 юли тази година!

Добрият резултат ясно демонстрира, че България може да излъчва прекрасни спортисти и заслужава да бъде представена в този елитен формат!

Благодарим на момчетата за силния дух и отличната работа!

Денят е ваш!


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Георги Чипилски, директор на Летище Бургас: Очакванията за сезона са  покриване 67% от полетите през 2019
  26.03.2023 11:46      

Дона МИТЕВА Прогнозите за този летен сезон на изпълнителният директор Георги Чпилски на б