Понеделник, 26 Юни 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Крими

Главният комисар на МВР: Между 100-150 лева върви тарифата за глас

  27.03.2023 12:35  
Главният комисар на МВР: Между 100-150 лева върви тарифата за глас

Георги РУСИНОВ

 

Между 100-150 лева върви тарифата за купуване на гласове. Това заяви в Бургас главният комисар на МВР Петър Тодоров.

„Ние работим изключително активно, като и в бургаската дирекция, и в цялата страна текат множество специализирани полицейски операции като резултатите към момента са над 64 досъдебни производства по текстовете свързани с нарушения на изборното законодателство, над 350 оперативни сигнали. Обхванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този вид престъпна дейност и до изборния ден ще провеждаме СПО-та с цел предотвратяване и пресичане дейността свързана с изкривяване вота на гражданите“, посочи главният комисар.

Тодоров коментира, че не може да отличи конкретно място или регион, където купуването на гласове да е повече от останалата страна.

„Сумите както е известно са по-високи от предходните избори и варират между 100 и 150 лева. Ние работим по всяка една схема. Има стари схеми, има и данни на места за корпоративен вот, социални услуги от някои администрации да се предоставят точно в този момент. Има и класическите лихварски опрощавания на вноски и включително даване на пари на ръка. Работим по всеки един сигнал, независимо за коя политическа сила става въпрос. Профилът на купувачите съвпада с профила на лица от криминалния контингент, които се занимават и с други видове престъпления – с акцизни стоки, лихварска дейност, разпространение на наркотици. Просто в този момент част от криминалния контингент извършва и престъпления за купуване на гласове“, коментира още главният комисар и добави:

„Ние ще работим не само до деня на изборите, но и след това, защото имаме информация, че част от плащанията ще станат тогава“.  


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Георги Чипилски, директор на Летище Бургас: Очакванията за сезона са  покриване 67% от полетите през 2019
  26.03.2023 11:46      

Дона МИТЕВА Прогнозите за този летен сезон на изпълнителният директор Георги Чпилски на б