Събота, 17 Юни 2023
    
ИЗБОРИ 2023 Мнения

Иван Алексиев, ГЕРБ: Ще докладвам министерската заповед за рибарите пред ЕК

  16.03.2023 10:54  
Иван Алексиев, ГЕРБ: Ще  докладвам министерската заповед за рибарите пред ЕК

Дона МИТЕВА

Областният лидер на ГЕРБ – Иван Алексиев, обясни на срещата при откритата приемна на партията в центъра на Бургас, че в петък е на Комитет по морско дело и рибарство, където ще се разглежда развитието на дребномащабния риболов и той ще представи  министерската заповед, която разбуни рибарите, на вниманието на представителите на Еврокомисията. „Забраняват риболова в двукилометровата зона, а в същото време ще  привличат пари по „Морско дело и рибарство“. Къде ще отидат тези пари?“, зададе риторичен въпрос, усъмнявайки се в злоупотреби Алексиев и допълни: „Всеки ден се изненадваме от глупостите, които правиха от правителството на ПП“.

Той припомни  символичния протест на рибарите от Южното  Черноморие преди дни заради заповед, забраняваща на дребномащабните рибари да риболуват с мрежи в двукилометровата зона от брега. Според него това означава, че целият поминък загива.

 „Заповедта е подписана от министър Иван Иванов, т.е от редовното правителство на ПП, от квотата на БСП. БСП мисли за хората, а техен министър подписва заповед, която обрича цялото Черноморие – всички рибари на смърт, защото е опасно над двукилометровата зона да се излиза. Казват, че ние сме виновни. А  ПП с цинизъм разсипват един цял поминък. По същия начин разсипват и туризма“, коментира Алексиев. Той даде пример и с летище Бургас. „Като разсипят туризма, като разсипят рибарството какво ни остава в Бургаски регион. Затова търсим стабилност в държавата, с ясното съзнание, че ще имаме правителство с мандат на ПП ГЕРБ, за да може хората спокойно да си вършат работата и да живеят спокойно“, завърши Алексиев,подчертавайки, че за бъдеще ще показват всички пропуски и неуредици и некадърни решения на предходното управление.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Приморско
Борислав Киров, кандидат за депутат от Приморско: Приоритет ни е да привлечем световни брандове в туризма
  18.03.2023 15:32      

Борислав Киров е от Приморско. Икономист с дългогодишна практика в областта на туризм