Неделя, 18 Юни 2023
    
Бизнес

Фермери от Бургаско се събраха да чуят най-новото в секторите си

  14.03.2023 12:11  
Фермери от Бургаско се събраха да чуят най-новото в секторите си

Дона МИТЕВА

Втора Национална информационна кампания повежда Български фермерски съюз. Тя тръгва от Бургас и дава възможност на заетите в сектора да получат синтезирана информация по теми, които ги касаят. Затова и конферентната зала на хотел България се изпълни до краен предел с представители на различните сектори в земеделието.

Дейността на Българския Фермерски съюз представи  неговият председател Георги  Стоянов, като подчерта, че съюзът е само на една година: „Обединение на агросектора с чуваемост между различните браншови организации – това е нашата цел.За да бъде той по-устойчив. И да се обърне процеса – да тръгне от долу на горе. Вие да сте проводник  към държавата, така че да се засили комуникацията. БФС вече участва в различни работни групи, надяваме се и за напред да работим със законотворците. Важното е не да се борим за единия лев, а за утрешния ден“, коментира той.

 Информационната среща цели в максимална степен да обърне внимание на нуждите на земеделците за предстоящата кампания по директни плащания на площ, както и за предстоящите плащания по Плана за възстановяване и по Стратегическия план.

Програмата включва четири панела: "Очаквания към старта на Кампания 2023 – възможности и основни предизвикателства за агросектора“; "Възможности за подкрепа на агросектора чрез Плана за възстановяване и устойчивост на България“;  "Съвместимост на проектите с Принципа за "Ненанасяне на значителни вреди“ и "Програма за морско дело, рибарство и аквакултури“.

Водещи експерти от различни дирекции на Министерство на земеделието – "Директни плащания“, "Растениевъдство“, "Програма за морско дело и рибарство“, "Изпълнителна агенция по лозата и виното“ са лектори по различните теми.

Участници в срещата коментират, че подобни срещи са много полезни, защото поднасят информацията на куп а и срещите с колеги също обогатяват знанията.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения Приморско
Борислав Киров, кандидат за депутат от Приморско: Приоритет ни е да привлечем световни брандове в туризма
  18.03.2023 15:32      

Борислав Киров е от Приморско. Икономист с дългогодишна практика в областта на туризм