Вторник, 06 Юни 2023
    
Бизнес Бургас

Цветя по всеки джоб се предлагат днес в Бургас

  07.03.2023 15:02  
Цветя по всеки джоб се предлагат днес в Бургас

Дона МИТЕВА

Бургас днес е цветна градина. По главните улици, а и не само, има импровизирани щандове със саксии и рязан цвят, които напомнят, че сме ден преди Осми март.

Бегъл поглед върху цените на цветята показва: 3 лв. стрък зюмбюл, 6 лв. с луковица в саксия. 2 - 3 лв. за лале, хризантема – рязан стрък – 4 лв., розата -7 лв., атрактивният ирис и той е на 2.00 лв. Саксиите иглика струват 4.00 лв., а цикламите -7.00. Красивото цъфнало каланхое се продава на 9.00 лв.

Най-евтини си остават карамфила и нарциса –по лев и петдесет.

Разбира се ако мъж е решил да изненада любимата си съпруга, приятелка или майка може да хвърли и петдесетачка за красиво изработен по поръчка букет или пък за някоя екзотична саксия.

Бургазлии, които всяка година купуват цветя за женския празник си мърморят, че и те както всичко останало, са поскъпнали, но поносимо. И припомнят старото време, когато карамфилът бе по левче, а възрастните женички продаваха нарцисите за по двадесет стотинки.

Поскъпването е в част от масовите цветя, които българинът е свикнал да подарява и е с не повече от 10%. Запознати с тази търговия твърдят, че повишението идва не от самите цветя, а от консумативите, които се използват за опаковането им.

Във веригите магазини днес  все още могат да се намерят седем рози за 4.49 лв., а също толкова лалета за 3.99. Саксията рози е 4.99 лв. А орхидеите варират от 9 до 13 лв. Саксийка с малки дъхави карамфилчета се предлага за 2.99.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Кметът Димитър Николов на откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС: „Нека сложим край на това безвремие!“
  05.03.2023 12:44      

Време е да се стегнем,  обърна се кметът на Бургас Димитър Николов, който е и член на Изпълн