Вторник, 06 Юни 2023
    
Бизнес Поморие

Общината ще подпомогне поморийските рибари със 100 000 лева за важен проект

  07.03.2023 10:52  
Общината  ще подпомогне поморийските рибари със 100 000 лева за важен проект

Общински съвет – Поморие взе решение за предоставяне на временен безлихвен заем на Рибарско сдружение „Нептун – Поморие“ за изпълнение на договор по проект за закупуване на навигационно оборудване, оборудване за безопасност и дрехи.

В качеството си на бенефициент по проекта по Мярка 3 на МИРГ – Поморие, Рибарско сдружение „Нептун – Поморие“ проведе процедура за определяне на изпълнител за доставка на оборудване на стойност 107 002,80 лв. с ДДС. Тези средства не са налични за поморийските рибари – членове на сдружението, поради което те потърсиха помощ от Община Поморие за предоставяне на временен безлихвен заем.

Молбата им бе представена от кмета Иван Алексиев на вниманието на общинските съветници и приета с условието заемът да бъде възстановен своевременно по сметката на Общината след приключването на проекта (до 6 месеца).

„Това е единственото функциониращо рибарско сдружение в Поморие, а финансовата подкрепа към тях е жест към усилията им за реализиране на спечеления проект и стремежът им за развитие на поминъка.“, каза кметът Алексиев.

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Кметът Димитър Николов на откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС: „Нека сложим край на това безвремие!“
  05.03.2023 12:44      

Време е да се стегнем,  обърна се кметът на Бургас Димитър Николов, който е и член на Изпълн