Петък, 02 Юни 2023
    
Бизнес

Кметство Обзор със сериозна заявка за развитие на целогодишен туризъм

  28.02.2023 15:07  
Кметство Обзор със  сериозна заявка за развитие на целогодишен туризъм

Дона МИТЕВА

Кметство Обзор заяви подкрепа към каузата на „Българска асоциация за климатолечение и здравен туризъм“ за възраждане на Климатичните райони и лечебни богатства у нас.

 Представители на БАКЗТ  се срещнаха  с кмета на кметство Обзор – Христо Янев. В негово лице те намериха още един съмишленик в използването и развитието на лечебния въздух в сертифицираните, като климатични райони у нас.

В разговора  те предложиха  реализирането на концепция, която да обедини в цялостен продукт всички богатства които притежава Обзор и с които може да развие целогодишен туризъм и  да  изпъкне сред близките конкурентни дестинации и да се утвърди, като здравния, рекреативен, зелен и природен туристически център на източна Стара Планина и българското Черноморие.

Предстои среща с бранша и бизнеса в региона, на която  те ще  бъдат запознати с работата  по възраждане на Климатолечението и ще бе предложена концепция за целево и устойчиво развитие на туризма в целогодишен план с наличните форми на природни ресурси и богатства.