Вторник, 30 Май 2023
    
Бургас

Котката на Недялко Йорданов обикаля болна улиците

  28.02.2023 10:04  
Котката на Недялко Йорданов обикаля болна улиците

Зоозащитници настояват за спешно лечение

Лъки, котката на поета Недялко Йорданов, която през 2021 година бе във фокуса на много публикации, а и муза за негови творби  е в беда, алармират зоозацитници.

„Феновете на Недялко Йорданов може ли да му пишат.  Котката му, сляпата, се разхожда по улицата, диша тежко, свирят й дробовете когато диша, капят й лигите и сополите.  Котката е с подут корем като бременна, но  вероятно е ФИП, /една от тежките котешки болести, за която трябва сериозно лечение/.

Нямам клетка нито кепче, с което да я хвана. Спрях на близо да върша друга работа и котката сама дойде и легна под колата ми.... Ако можех, щях вече да съм я хванала и да я водя на лекар. Това написа в социалната мрежа Лилия Стоянова, която пусна и видеоклип на страдащото животинче.

В поста си дамата продължава: „Та да се знае, че ако  така обичания Лъки умре, няма да е от старост, а ще е от абсолютна неангажираност и неглижиране от страна на Недялко, който дори не знае как изглежда неговата котка....

Ако случайно се чудите дали да помагате на котката му, не очаквайте той да Ви помогне с лечението.

Както аз платих всичко, когато я намерих, така ще трябва и вие да си платите всичко. Никой няма да ви пита после дали Ви дължи нещо нито пък ще Ви благодари“.

Всички доброволци знаят адреса, котката излиза на улицата вероятно към 6:00 вечерта, плаши се разбира се, така че минимум е необходимо кепче за залавянето й.

Ако някой я залови може да ми се обади много лесно мога да докажа, че  е неговата котка. 

А ако се окаже с ФИП

Е ЯСНО ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА АЗ ДА Я ГЛЕДАМ НЕДЯЛКО НЯМА ДА ДАДЕ ХИЛЯДИ ЗА ДА Я ИЗЛЕКУВА НИТО ЩЕ НАМЕРИ НЯКОЙ КОЙТО ВСЕКИ ДЕН ДА Я ВОДИ НА ЛЕКАР.

Ако е мокър ФИП както предполагам,до седмица ще четем поезия.....

Ако пак ще е негова, семейството му трябва да поеме грижите и да я заведе моментално на лекар!

Да не сте посмели да ме съдите защо я върнах! Бях подложена на изключителен тормоз и заплахи! Полиция, НАП, всички институции плюс лудите фенове! Идея си НЯМАТЕ какво беше! Носех и отговорност за живота на други 180 животни!“, завършва с болка Стоянова.  

При предния инцидент поетът бе обвинил природозащитничката, че тя не помага на почти сляпата котка Лъки, а я е отвлякла. Жената върна котето, за което поетът бе обявил, че е неразривна част от неговото семейство и липсва на всички.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Адвокат Драгомир Ошавков: Напускам Движение 21, но няма да чуете лоша дума от мен
  25.02.2023 10:32      

Политическата криза ще завърши със свикване на Велико Народно събрание, смята екс-депутат