Сряда, 31 Май 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

БСП регистрира листата си в Бургас

  27.02.2023 12:03  
БСП регистрира листата си в Бургас

На минимум двама народни  представители се надява да влязат от бургаски избирателен район водачът на листата инж. Петър Кънев. В листата на БСП има и нови лица, но в първата петица са добре познатите стари. Това стана ясно при регистрирането на листата на столетницата днес.

„След пети избори  в рамките на две години, много трудно се издържа. Листите, както при нас, така и при другите партии листите са почти идентични. Умората е пълна. Тя е пълна сред избирателите, пълна е и сред нас“, каза Кънев.

По негови думи ситуацията в момента е много по-различна отколкото преди шест месеца. „Това, което се развива на североизток от нас доста промени  идеологическата обстановка. От всичко онова, което чувам от лидерите на останалите  политически сили, оставам с убеждението, че вече има  твърда, ясна договореност за съставяне на  правителство. Какво ще е то - дали техническо, дали експертно или програмно не мога  да кажа. Но от изявленията на всички лидери оставам с такова убеждение“, обясни Кънев.

Що се каса е до мястото на левицата  - то ще е такова, каквито резултати покаже тя на самите избори.

БСП нареди листата за изборите през април. Вижте кои са кандидатите!

Посланията на БСП за предстоящите избори са традиционни. На първо място – мир заради ситуацията в Украйна, благоденствие и увеличаване на доходите, прогрес, залага се на модерното.

Решаването на вътрешно партийни проблеми, според Кънев, винаги го е имало и то във всички партии.  „Доказано е, че социалната памет е между три и шест месеца. Много бързо забравихме  какво беше преди години с ДПС, с ГЕРБ и т.н. Няма драма. Стабилен екип сме, мислим да водим позитивна  кампания“, заключи водачът на листата.

Гласове ще се търсят в периферията, а програмата, която БСП ще предложи на избирателите  ще бъде основният мотив, който да накара хората да гласуват.

 Очакванията са и заради хартиените бюлетини да се върнат повече гласове към столетницата.