Понеделник, 29 Май 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

„Български възход“ тръгва към избори с две цели-битка с инфлацията и сигурност в обществото

  27.02.2023 17:21  
 „Български възход“ тръгва към избори с две цели-битка с инфлацията и сигурност в обществото

Пълна листа  регистрираха от „Български възход“ в Бургас

 

 

 

Виолета Комитова, Стоян Грозев, Манол Тодоров, Георги Кузманов, Явор Жеков, Тодор Мархолев, Ваня Андонова, Николай Стоянов, Асен Бонджев, Ангелина Мерджанова, са първите десет в листата на ПП „Български възход“, която бе регистрирана днес в късния следобед в РИК – Бургас.

„Нашата кампания ще бъде позитивна, без лъжливи обещания, без фалшиви надежди, каквито дават много от политическите партии. Искаме повече спокойствие, повече сигурност в обществото. Нашите  два главни приоритета са инфлацията, най-вече на храните, на зеленчуците и плодовете и вторият  е сигурността. Не можем да си позволяваме в европейска държава да има  гладни хора, бедни пенсионери, които не могат да си позволяват да си купуват нормално храна и работещи бедни.

Другото, за което искаме да работим е – за сигурност. Тя има много измерения – енергийна, сигурност по границата, военна сигурност, социална сигурност. Но в случая  най-острите фрагменти са сигурността по нашата граница и военната сигурност.  Границата, която имаме бургаска област знаете колко често се атакува от мигранти. Това е едната система, която произвежда несигурност, другата е войната в Украйна“.Това коментира водачът на листата на ПП „Български възход“ Виолета Комитова  и припомни, че една от причините да не влезе България в Шенген е точно сигурността по границата. „Австрия и Холандия ни блокираха. Ние от „Български възход“ сме много възмутени, че те си позволиха такова нещо - да приложат такава мярка  за  България, която пази границата не само на държавата, а на целия Европейски съюз. Най-бедната държава, без никаква подкрепа от  ЕС се стараем всеки ден да опазваме тази граница и  те да ни нападат.

По този повод „Български възход“ зададохме въпроси от парламентарната трибуна до всички министерства: Имаме ли договори с австрийски и   холандски фирми. И получихме отговори, че  България е възложила по договори работа за няколко милиарда на австрийски и холандски фирми. Значи ние можем да работим с тях и да им плащаме за дейности, а в същото време те ни блокират за влизане в Шенген. Настояваме за помощ от ЕС за подобряване охраната по границата, защото тя е на целия ЕС“.

За предстоящите избори Комитова  е убедена, че ако се повтори моделът от предното Народно събрание няма да се стигне до добри резултати.

„Много се дразня на политици, които  говорят по медиите, че  след предстоящите избори, които са пети за две години ще има още едни. Тези политици какво искат? Още несигурност. За мене е недопустимо да се говори по този начин“, каза тя и припомни формулата на ген.Янев: „Диалог, плюс взаимодействие, плюс широко съгласие по основните въпроси на обществото“. Партиите трябва да имат национално отговорно поведение. Да решават спешните въпроси на българските граждани, а не да мислят само за своите  партийни интереси.

За бургаската листа Комитова подчерта, че тя е пълна и в нея са включени само хора от града и региона. Избрани са много силни кандидати, тръгващи към кампанията с увереност, че  ще се постигне по-добър резултат.

„Целта ни във 2 Многомандатен избирателен район е да постигнем два мандата“, очерта бъдещето Комитова.

По думите на областният лидер Стоян Грозев, регионалните политики на партията не са се променили много. „Ще продължаваме да настояваме  за тях и да правим нещата така, че те да се случат. Една от политиките  е сигурността по границата, защото сме тук в такава област – погранична и външна граница на ЕС. Другата политика, която е много важна за нас е туризма. Виждате, какво се случва с летището. Не случайно има обединение на кметовете по общини, защото това е основната причина  ние да нямаме достатъчно  дълъг сезон.

Лично за „Български възход“, политиката, за която аз като общински съветник няма да спра да лобирам, това са избираеми районни кметове. Не може да няма пряка демокрация в град като Бургас, с жители над 200 хиляди да се назначават административно директори. Нека да има пряко избираеми хора по районите, за да може гражданите да си  ги избират, а не властта да е централизирана“, подчерта той.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Адвокат Драгомир Ошавков: Напускам Движение 21, но няма да чуете лоша дума от мен
  25.02.2023 10:32      

Политическата криза ще завърши със свикване на Велико Народно събрание, смята екс-депутат