Понеделник, 15 Май 2023
    
Бизнес

На какви кухни и професионално оборудване разчитат шеф готвачите

  13.02.2023 09:59  
На какви кухни и  професионално оборудване разчитат шеф готвачите

Професионалното кухненско обзавеждане е важен аспект за всеки ресторант или кухня. То не само влияе на външния вид на заведението, но и на качеството на сготвената храна. Именно затова, е важно да се инвестира в качествено обзавеждане, без значение, дали сте собственик на ресторант, бар, заведение за бързо хранене или друг търговски обект.
При избора на професионално кухненско обзавеждане, на готварско оборудване е важно да се вземат под внимание различни фактори, като целта на кухнята, количеството на готвенето, броят клиенти, които биха се обслужвали при натоварено време, размера на кухнята и съответно бюджета.
 
 
Основното кухненско обзавеждане, което трябва да има всяка кухня, включва: готварски печки, хладилници, фризери, микровълнови фурни, конвектомати, индукционни котлони, професионални резачки за колбаси, зеленчуци, планетарни миксери, сокоизстисквачки,  тави, тенджери, кухненска посуда и много други. Те трябва да бъдат избрани съответно на вашите нужди и да имат добра енергийна ефективност.
 
 
Важно е да се инвестира в качествени инструменти за кухнята, за да се поддържа добро качество на готвенето и да се оптимизира ефективността на работния процес. Добрите готвачи, изисканите кулинари биха работили с удоволствие в кухня, пригодена за професионални нужди, а когато не са подсигурени минимални такива, биха били разочаровани и не биха дали всичко от себе си.
Освен това, е важно да се погрижите за добро организиране на кухнята. Това може да се постигне с инвестиране в рафтове, полици за организация на принадлежностите и други аксесоари, които помагат за ефективно и бързо готвене.
В заключение можем да кажем, че професионалното кухненско обзавеждане е важна инвестиция, която трябва да се прави с предварително планиране и внимание към детайлите. То може да помогне за по-ефективно готвене, за притокът на клиенти, които да се върнат отново и отново (нещо много важно, ако сте управител на ресторант на морето, например във Варна, Бургас, Несебър, Созопол, Слънчев бряг или друг курорт). 
 
 
От къде да започнете с обзавеждането на ресторант, бар, заведение?
 
Два са сценариите, когато се касае за обзавеждане с професионално кухненско оборудване. Първият, това е когато предстои да отворите ново заведение, било то взето под наем за летния сезон, било то  Ваше собствено, на собствен имот, в собствено помещение.
Вторият сценарий, това е когато сте решили да обновите оборудването в кухнята с по-висок клас.
Без значение, какъв е Вашият случай, желателно е да потърсите оферта от няколко компании, но нашият съвет е да отправите запитване първо към фирмата MixHoReCa.com.
 
 
След това да поискате оферта поне още от две компании и внимателно да сравните цени, продукти, да обърнете внимание и на транспорта, разходите, както и срока на доставка.
Всичко има значение, но с компанията MixHoReCa нещата наистина са лесни!
За бърз достъп с представител, консултации, предложения можете да ползвате телефоните: 
 
 ☎ +359 88 532 3337 
☎ + 359 887 929 668
 
На двата телефона Ви очакват опитни търговски представители, които ще Ви запознаят в детайли с марките, гаранцията, наличните продукти, сроковете за доставка и всякаква друга полезна информация, която касае оборудването за барове, ресторанти, заведения, хотели (частта, отнасяща се за кухнята им).