Неделя, 07 Май 2023
    
Спорт

Първа копка на новия терен с изкуствена трева на „Черноморец“

  05.02.2023 10:23  
Първа копка на новия терен с изкуствена трева на „Черноморец“

Бургаският футболен клуб „Черноморец“ продължава с инвестициите и развитието на базата в квартал „Долно Езерово“. „Акулите“ я взеха на концесия за 30 години, като още в началото обявиха бъдещите си инвестиционни намерения за развитието й. Едно от тях скоро ще е факт.

На официална церемония бе направена първа копка на новия терен, който ще бъде с изкуствена трева. Той ще бъде с размери 100х55 метра. Планирано е игрището да е готово в рамките на 3 месеца, а инвестицията се поема изцяло от спонсорите на клуба. Наскоро започна работа и по изграждането на терен с естествена трева.

От клуба излязоха с прессъобщение за медиите ,че игрището ще се изгражда от фирма „Красимир Димитров – 80“ – изкопни и дренажни работи. Изкуствената настилка ще бъде изработена от UNISPORT. Тревното покритие ще е на един от лидерите в производството на изкуствена трева – LANO SPORT Белгия.

„На събитието присъстваха основният спонсор на „Черноморец“ - Васил Данев, както и почетният президент Тома Томов. Именно те двамата дадоха начало на строителните дейности за съоръжението, което няма да има аналог в Бургас. Сред гостите бяха заместник-председателят на Спортната комисия в Общински съвет - Бургас - Георги Георгиев и председателят на ОС на БФС-Бургас - Димитър Костов. Присъстваха футболисти и треньори от мъжкия отбор и школата на Черноморец, както и ръководителите на клуба“, написаха още от ръководството.


Анкета

Мнения

Мнения
Живко Господинов: Само с разширяване на синя зона не става, трябват многоетажни паркинги
  05.02.2023 17:13      

„БСП задължително ще има кандидат за кмет на местните избори“, категоричен е